Vooruitblik op 2022: ‘Samen slim inspelen op krappe arbeidsmarkt’

blog

We staan op de drempel van een nieuw jaar. Een mooi moment om even terug, maar vooral ook vooruit te blikken. Zelf zou ik 2021 omschrijven als een jaar vol verrassingen. En vermoedelijk heeft het komende jaar ook nog wat voor ons in petto. De ontwikkeling van corona blijft bijvoorbeeld onzeker. En wat gebeurt er met de economie als de huidige steunmaatregelen stoppen en tegelijkertijd de hoge energieprijzen, inflatie en stijgende loonkosten doorzetten? Een vooruitblik met Jack Janssen:

 

Medewerkers verleiden

Voor u als ondernemer en voor AB Werkt is natuurlijk de krapte op de arbeidsmarkt een hot item. Zelden was het vinden van goede medewerkers zo moeilijk. En ook voor 2022 zie ik hierin weinig verbetering.
AB Werkt wil hierop in het komende jaar daarom nóg beter en vooral slimmer inspelen. Onder andere door onze positie ten opzichte van de concurrentie te verbeteren. Want alleen met interessant werk, een mooie beloning en waardering én voldoende goede huisvesting kunnen we medewerkers verleiden voor langere tijd bij ons aan de slag te gaan.

Minder afhankelijk zijn

We willen ons meer richten op een jaarronde inzet van een grote vaste groep internationale medewerkers. Want met zo’n vaste en grotere arbeidspool zijn we minder afhankelijk van de grillen op de internationale arbeidsmarkt. Dat betekent ook wat voor ons aanbod. Met het uitsluitend stapelen van aanvragen redden we het niet. We maken daarom nu een vooruitblik over 2022. Daarin bekijken we hoeveel mensen we kunnen huisvesten, wat de vraag is van onze leden en klanten en hoeveel medewerkers we aan ons kunnen binden.

Concurrerend op de arbeidsmarkt

Deze nieuwe aanpak betekent ook dat we met u gaan kijken naar uw plannen en verwachtingen voor het komende jaar. Want als we samen optrekken, kunnen we heel veel bereiken. Vooruitblikken en een lange-termijn partnership zijn van groot belang. De arbeidscapaciteit is schaars, dus op voorhand kunnen we niet op elke arbeidsvraag ‘ja’ zeggen. Desondanks denk ik dat we met de nieuwe aanpak concurrerend kunnen zijn op deze oververhitte arbeidsmarkt.

Aantrekkelijke werkgever

Al met al kijk ik met vertrouwen naar wat het jaar ons gaat brengen. We hebben als AB Werkt de afgelopen tijd veel stappen gezet om onze interne organisatie te professionaliseren. Zoals op het gebied van recruitment en verdere digitalisering. Daarmee gaan we ook in 2022 verder. Mede daardoor zijn staan we er goed voor. Zijn onze exploitatiekosten beheersbaar. En kunnen we een aantrekkelijke werkgever zijn die uw arbeidsvraag zoveel mogelijk kan blijven invullen.

Ik wens u een succesvol, goed en gezond 2022!

 

Jack Janssen
Directeur AB Werkt Zuid-Nederland

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden