Internationale werknemers

Inzet arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten zijn vaak onmisbaar om piekperiodes op te vangen. AB Werkt zorgt voor de flexibele en veilige inzet van internationale medewerkers op jouw bedrijf.

Wij werken daarvoor samen met specialisten in met name Polen en Roemenië. Samen kijken we welke medewerkers passen bij de opdracht.

Goede begeleiding

Het is voor internationale medewerkers best spannend om in een ander land te werken. Een nieuwe taal, cultuur en werkwijze. We vinden het daarom belangrijk dat zij zich prettig voelen en goed geïnformeerd zijn. Voordat de medewerkers naar Nederland komen, steken we hier al veel energie in. Maar ook bij aankomst begeleiden we hen. Ze worden ontvangen door iemand die dezelfde taal spreekt en helpt met allerlei praktische zaken. De medewerkers krijgen een welkompakket met alle informatie over AB Werkt en het verblijf in Nederland. Op de huisvesting organiseren we een introductieavond en is er regelmatig een spreekuur voor alle vragen. AB Werkt heeft op elk kantoor collega’s die de taal van de internationale medewerkers spreken en helpen met praktische én werkgerelateerde vragen.

Fair Employment Code Arbeidsmigranten

AB Werkt is gecertificeerd bij de ABU. Dat betekent dat we ons onafhankelijk laten controleren op het naleven van wetten en regels. Alle internationale werknemers moeten duidelijk en correct worden geïnformeerd over werken en wonen in Nederland. Hiervoor is een Code opgesteld, waarin staat wat de internationale werknemer mag verwachten. Lees hier de volledige ABU-Fair-Employment-Code-en-charter

Inzet van internationale werknemers via AB Werkt

  • Bij ons werken mensen met een hands-on mentaliteit. Ofwel: schouders eronder en gaan!
  • Goede begeleiding van onze internationale werknemers waardoor zij zich thuis voelen
  • We hebben goede kandidaten die snel inzetbaar zijn.
  • Altijd in de buurt. Met kantoren in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
  • Betrouwbaarheid staat voorop. We zijn lid van de ABU en werken volgens wet- en regelgeving.

AB voldoet aan wet- en regelgeving én vindt geschikt personeel.

Aad Vermeer kwekerij in Haaren

Goede huisvesting

AB Werkt vindt een goede ‘thuissituatie’ voor internationale medewerkers belangrijk. Beschikt iemand niet over eigen huisvesting, dan regelen wij dit. In ons werkgebied maken we gebruik van een aantal grote en minder grote huisvestingslocaties. Wij vinden het belangrijk dat deze huisvesting netjes is, van alle gemakken voorzien en kwaliteit uitstraalt. Daarom zijn al onze huisvestingslocaties SNF-gecertificeerd: een keurmerk dat de kwaliteit van huisvesting waarborgt. De kosten voor huisvesting worden ingehouden op het salaris van de medewerker.

Zo wonen onze internationale werknemers

AB Werkt doet er alles aan om internationale medewerkers uit bijvoorbeeld Polen en Roemenië goede huisvesting te bieden, die meer dan voldoet aan de wettelijke eisen. Benieuwd hoe internationale medewerkers wonen? Wij maakten een filmpje op onze locatie in Egchel, Noord-Limburg. Neem een kijkje!

Dit vinden ondernemers van onze internationale werknemers

 ‘AB Werkt is een goede partij als het gaat een stabiele arbeidsplanning voor lange tijd. Voor mijn komkommerkwekerij regelen ze ieder jaar een groep arbeidsmigranten voor 8 tot 9 maanden. En dat alles 100% volgens de regels en met goede huisvesting in de buurt. Een betrouwbare partner die de zaken goed voor ons regelt.’
Corné Stouten, Komkommerkwekerij Stouten

 ‘AB Werkt heeft een grote pool aan mensen waaruit geplukt kan worden, met name voor de glastuinbouw. Ze komen afspraken perfect na en zijn zeer correct in de verloning naar mijn medewerkers toe. Ze nemen de zoektocht naar geschikte kandidaten zeer serieus, ook als dat door pieken en dalen op een flexibele wijze moet. Ook over de inzet van internationale werknemers ben ik zeer tevreden. Er is er altijd wel eentje waar je twijfels over kunt hebben, maar dat heb je overal.’
Jack Keunen, Jakeba Seeds

‘Wij huren vijf internationale werknemers in via AB Werkt om de werkpiek op te vangen in het voorjaar. En dat bevalt goed. Het zijn harde werkers!’
Dennis Smarius, Boomkwekerij Van den Berk

Partner van Arbeidsmigratie Werkt

We hebben arbeidsmigranten hard nodig. Tegenwoordig zijn er namelijk grote tekorten aan personeel. Door de komst van arbeidsmigranten kunnen grote en minder grote bedrijven in de regio blijven. De bedrijven kunnen hun productie op peil houden en dat zorgt weer voor extra werkgelegenheid. En, niet minder belangrijk; zo zijn er mensen die zorgen voor onze ouderen en door wie wij onze pakketjes thuis kunnen ontvangen. AB Werkt is trotse partner van het initiatief Arbeidsmigratie Werkt. Dit platform laat je kennismaken met de persoon áchter de internationale medewerker.

Bekijk onze andere diensten

 

Twijfel je welke dienst het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Lees de ervaring van deze klant