Organisatie en coöperatie

0475 - 35 20 30

Bel ons. Wij helpen je graag verder.

info@ab-werkt.nl

Via mail brengen we je in contact met de juiste persoon.

AB Werkt heeft zeven regiokantoren, verdeeld over drie provincies: Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Vanuit elk regiokantoor is een team van specialisten elke dag bezig om zowel opdrachtgever als medewerker optimaal van dienst te zijn.

In Herten-Roermond is het hoofdkantoor. Dit is de thuisbasis van de directie, de afdeling administratie, marketing & communicatie, HR en IT.

AB Werkt is een coöperatie

Coöperatie

AB Werkt is een coöperatie. Dit betekent dat het belang van onze leden voorop staat en het maken van winst geen primair doel is. We kijken vooral naar de belangen van onze klanten, leden én medewerkers.

Iedere ondernemer kan klant worden van AB Werkt en gebruik maken van onze diensten. Het lidmaatschap van de coöperatie is voorbehouden aan ondernemers uit de primair agrarische sector. Zij kunnen gebruik maken van de reductieregeling waarbij men zich tegen een relatief laag bedrag kan verzekeren van professionele hulp bij ziekte en ongeval.

Wat krijg je als lid van de coöperatie Bekijk ons jaarverslag van 2021

AB Werkt wordt als coöperatie aangestuurd door het RVC+ model.

Het dagelijks bestuur van AB Werkt is in handen van onze algemeen directeur. Daarboven staat een Raad van Commissarissen die bestaat uit vijf leden, versterkt met twee externe deskundigen. Het bestuur is belast met de algemene gang van zaken, terwijl de RvC daarop toezicht houdt en het bestuur adviseert.

De leden van de coöperatie AB Werkt worden vertegenwoordigd via de Ledenraad. Deze Ledenraad is een belangrijke schakel tussen de ruim 4200 leden en het bedrijf. De Ledenraad denkt en praat mee over het reilen en zeilen van de coöperatie en kan zo invloed uitoefenen op het beleid van AB Werkt.

Overzicht RvC en Ledenraad

Wil je weten wie in de Ledenraad zit? Of wil je contact met een van de leden van de RvC? Klik dan hieronder op de buttons voor de contactgegevens.

Ledenraad Raad van Commissarissen

 

Graag stellen we onze drie nieuwe ledenraadsleden aan je voor (per januari 2023):

Erwin van der Wielen

Ik ben Erwin, 49 jaar oud en heb een gezin met 3 kinderen. Ik ben eigenaar van een speenbiggen locatie in het Brabantse Vinkel, en tevens met het bedrijf Kewi Services bezig om advies en onderzoek te doen op vooral agrarische bedrijven op het gebied van water, voer en omgeving. Denk hierbij aan emissie metingen voor geur, NH3 of fijnstof. Ik ben al meer dan 30 jaar lid van een bedrijfsverzorgingsdienst, maar sinds 4 jaar ook lid van AB Werkt. Met mijn toetreding wil ik graag mijn kennis in brengen en samen met de overige leden in de ledenraad een goede strategie voor AB Werkt uitstippelen. Dit door zowel te zenden als ontvangen.

Mark Meulenberg

Ik ben Mark, 47 jaar jong, getrouwd en vader van drie jongens in de leeftijd van 5, 8 en 10 jaar. Gezellige drukte dus thuis in Oudelande, in de mooie Zak van Zuid-Beveland. Wij telen appels, peren en bloemen op een oppervlakte van 28 hectare. Ik ben de derde generatie die het bedrijf voortzet. Ons ouderlijk bedrijf was akkerbouw, melkvee en fruit. Mijn broer is de akkerbouw en melkvee gaan doen en ik het fruit. Ook zijn we gestart met de teelt van bloemen, welke worden afgezet via Flora Holland voor rechtstreekse handel.
Om de arbeidsvraag in te vullen zijn we jaren geleden in contact gekomen met AB Werkt. Mijn vader maakte vroeger al gebruik van de bedrijfsverzorging. Accountmanager Niek van Loenhoud komt al jaren bij ons op het bedrijf. Via hem kwam de vraag om deel te nemen in de ledenraad. Na lang twijfelen heb ik ja gezegd en hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de coöperatie.

 

Wouter van der Zande

Ik ben Wouter, geboren op 26 oktober 1996 in Beusichem in de Betuwe. Mijn vader had daar een zeugenbedrijf, wat in 2020 gestopt is. Wij zijn naar Brabant gegaan om ‘verder te boeren’. Hier hebben we een ander zeugenbedrijf gekocht.
Vanaf het begin ben ik lid van AB Werkt en hebben we ook onze eerste medewerker via AB Werkt in dienst genomen. Daarnaast maken we soms gebruik van bedrijfsverzorging. Ik werd gevraagd voor de ledenraad en heb besloten om dit te doen omdat het mij leerzaam lijkt en ik graag ervaring op doe in deze nieuwe rol. Ik hoop dat ik gaandeweg een waardevolle toevoeging kan zijn voor de coöperatie.