Voordelen van buitenwerk

artikel

Werken in de buitenlucht? Dat biedt állerlei voordelen, lees je in dit artikel. Zo is het bewezen hartstikke gezond, voor je lijf én voor je brein. Mooi dus, dat AB Werkt ook buitenbanen te bieden heeft. Welke? Ook dat lees je hier.

Hierom is buiten zoveel beter

Dat buiten werken veel voordelen heeft, is al talloze keren onderzocht en bewezen. Alleen van de frisse lucht knap je al op. En zelfs door een beetje zonlicht maakt je lijf al vitamine D aan. Daar krijg je energie van. Als je buiten werkt, beweeg je vaak veel meer dan binnen. Hierdoor verbrand je meer calorieën en bouw je meer spieren op. Door veel te bewegen krijg je ook minder snel last van je nek, schouders of rug. Let wel; het werk wordt vaak gezien als fysiek zwaar.
Een ander voordeel is dat je van buiten werken vaak resultaat ziet. Ook daar krijg je positieve energie van; aan het eind van de werkdag moe én voldaan.

Je lijf wordt dus blij van buiten zijn. Daarnaast zorgt de buitenlucht ook voor een betere mentale gezondheid. Als buitenwerker ervaar je meer geluk en minder stress. Depressies en burn-outs komen minder vaak voor bij mensen die buiten werken.

Buitenkans op een buitenbaan

Buiten werken is dus gigagezond. En dat terwijl steeds meer mensen hele dagen binnen zitten. Wil jij ook graag in de buitenlucht aan de slag? Dan heeft AB Werkt volop buitenkansen voor je. Denk bijvoorbeeld aan:

(Assistent) Hovenier

Heb jij groene vingers? Als hovenier ben je vaak de hele dag buiten. Bezig met planten, bloemen, snoeien, tuinen aanleggen of schuttingen plaatsen. Erg afwisselend.

Medewerker groenvoorziening

Zodra de vorst uit de grond is, moet het openbaar groen bijgehouden worden. Lekker de hele dag buiten. Iets voor jou?

Medewerker onkruidbestrijding

Groen is mooi, maar onkruid is vaak niet de bedoeling. Ga de wildgroei tegen. Dat kan op verschillende manieren, maar wel altijd in de buitenlucht!

Maaimachinist

In deze functie rijd je rond om al het groen netjes bij te werken en kort te houden. Zie direct resultaat van wat je de hele dag gedaan hebt.

Medewerker plantenkwekerij

Zorgen voor de groei en bloei van planten. Heb jij groene vingers? Dit is iets voor jou. Vaak buiten, maar soms werk je ook in een loods of kas.

Medewerker boomkwekerij

Iedere dag bezig met bomen, planten en (grote) machines? In de boomkwekerij heb je vaak spierballen nodig. Zie je dat zitten?

Machinist minigraver

In deze baan zorg je vaak voor het zwaardere werk. Maar dan wel heerlijk in de buitenlucht en vanaf je machine. Te zwaar voor de hand of een kruiwagen? Jij bent de oplossing!

Zonnepaneleninstallateur

Het straatbeeld ligt er tegenwoordig vol mee: zonnepanelen. In deze functie zorg jij er samen met collega’s voor dat bedrijven en particulieren hun zonnenenergie zelf kunnen opwekken. Geniet van de zon!

Dakdekker

Inspecteren, renoveren of opnieuw aanleggen. Allemaal taken voor een dakdekker. In de lente- en zomermaanden heerlijk om buiten te zijn.

Bekijk al onze vacatures hier, en zoek waar jouw interesse naar uit gaat!

Ben jij er al uit?

Zie jij het zitten om heerlijk te werken in de buitenlucht? Zoek dan op onze site het dichtstbijzijnde kantoor van AB Werkt. Stuur de recruiter een Whatsapp of mail en we kijken samen met jou of er een passende buitenbaan voor je te vinden is.

Werk je niet buiten? Geen paniek! Zorg er voor dat je in de pauze – samen met collega’s – een wandeling maakt. Of eet je lunch lekker buiten op. Zonnestralen maken je werkdag vast een stuk mooier, en het is nog gezond ook! (tip: smeer je wel goed in)

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden