Ben je ziek? Dan is dit belangrijk om te weten

artikel

Allereerst wensen wij je natuurlijk veel beterschap. We helpen je graag om weer zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Marilyn Veldman en Anita van der Goot van ons Verzuim Coördinatiepunt (VCP) begeleiden jou als je ziek bent. Zij houden contact met je en leggen ook contact met de arbodienst als dat nodig is. Hieronder lees je kort wat we van jou verwachten als je ziek bent.

1. Meld je op tijd af

Ben je ziek, dan moet je je afmelden bij jouw leidinggevende van AB Werkt. En natuurlijk ook bij het bedrijf waar je werkt. Meld je af op de eerste dag dat je ziek bent. Ben je al een paar dagen thuis en meld je je dan pas af, dan werkt dat in jouw nadeel. We betalen namelijk je ziekengeld pas door vanaf de eerste dag dat je je afmeldt.

2. Blijf bereikbaar en bel terug

Heb je je afgemeld, dan geeft je leidinggevende dat door aan het Verzuim Coördinatiepunt. Je krijgt dan een telefoontje van Marilyn of Anita. Zij stellen je een paar vragen om een beter beeld te krijgen van jouw situatie. In de eerste week bellen zij je regelmatig. Het is daarom belangrijk dat je telefonisch goed bereikbaar bent. Sla ons nummer op in je telefoon, zodat je altijd weet wie er belt. En bel terug als we je voicemail inspreken of als je een oproep hebt gemist.

Duurt jouw verzuim langer dan een week, dan schakelen we als dat nodig is de arbodienst in. Ook zij bellen jou, soms met een afgeschermd nummer. Houd daar rekening mee. Blijf ook voor jouw arbodienst goed bereikbaar en bel terug als dat gevraagd wordt.

3. Meld je weer aan

Ben je weer beter, meld je dan weer aan. Ook dat doe je bij jouw leidinggevende van AB Werkt. Geef dit ook door aan het bedrijf waar je werkt.

Verzuim, maar niet ziek?

Ben je zelf niet ziek, maar moet je je toch afmelden? Bijvoorbeeld omdat je thuis voor een familielid moet zorgen dat wel ziek is? Er is dan geen sprake van ziekteverlof maar van zorgverlof. Ook in dat geval moet je je afmelden bij jouw leidinggevende van AB Werkt.

Heb je vragen over het Verzuim Coördinatiepunt? Neem dan contact met ons via tel. 085-4874014 of VCP@ab-werkt.nl.

Meer weten over het VCP van AB Werkt? Wij schreven eerder dit introductie verhaal.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden