Bij Saes Weert werkt iedereen 52 weken via E-Flex: “makkelijker voor ons én voor de medewerker”

ervaringsverhaal

Marion Saes is samen met haar man en dochter eigenaar van Saes Weert, een veelzijdig familiebedrijf gestart door haar schoonouders. Het bedrijf bestaat uit een verswinkel, een diepvriesafdeling, maaltijd- en cateringservice, een bloemisterij, groencentrum, kwekerij en winkel met woon- en tuindecoratie. Er werken ongeveer 50 mensen, waarvan 10 via E-Flex van AB Werkt. Marion Saes: “Ideaal om op die manier kennis te maken en te ontdekken of het klikt. Terwijl ons tegelijkertijd veel werk uit handen wordt genomen.”

Veel bedrijven schakelen E-Flex in voor seizoensarbeiders, maar dat doet Saes Weert niet. Marion: “Het ene seizoen is drukker dan het andere seizoen, maar dat vangen we zelf op. Medewerkers hebben hier het hele jaar een vast aantal uren. De samenwerking met E-Flex gaat echt om de eerste 52 weken. Als het klikt, nemen we een medewerker daarna in dienst.”

Persoonlijk en lokaal

In 2013 kwam Saes in contact met AB Werkt. Marion: “Voor die tijd waren we een stuk kleiner en deden we alles zelf. De lonen, de ziekmeldingen, de planning. Maar we groeiden hard en als er veel mensen bijkomen, is dat administratieve werk niet meer bij te houden. Dan is het fijn om in ieder geval het eerste jaar van een medewerker uit handen te geven. We keken rond en kwamen bij AB Werkt uit.”

Saes keek nooit meer verder. “Het klikte meteen met AB Werkt. We kozen voor AB Werkt vanwege het persoonlijke en lokale aspect, niet vanwege hun agrarische achtergrond, al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen. We hebben een vaste contactpersoon die ons bedrijf goed kent en regelmatig langskomt. We kunnen onderling Limburgs praten. Medewerkers kunnen zelf ook contact met AB Werkt opnemen. En de systemen doen wat ze moeten doen. Als we een keer haast hebben, omdat we iemand sneller aan het werk willen hebben dan gebruikelijk, is het een kwestie van één belletje en het wordt geregeld.”

Alles uit handen

De werkzaamheden bij Saes zijn heel divers. Denk aan koken en andere keukenwerkzaamheden zoals asperges schillen, verkopen in de verswinkel, bestellingen klaarzetten en bezorgen. “Het inwerken van de nieuwe collega’s doen wij”, gaat Marion verder. “Maar al het andere in het eerste jaar én al daarvoor, doet AB Werkt. Ze zetten onze vacature op de E-flex website. Kandidaten kunnen daar online op reageren en wij krijgen daar meldingen van. Afhankelijk van de functie koppelt AB Werkt de werknemer aan de juiste cao (Aardappelen, Groenten & Fruit of Bloemen & Planten). Als we akkoord gaan met een kandidaat stelt AB Werkt het contract op. Daar zijn we vooral heel blij mee. Dat deden we eerst dus ook zelf, maar dat is in de loop van de jaren steeds moeilijker en tijdrovender geworden.”

Van flexibel naar vast

Voor de medewerker zelf maakt het volgens Marion niet veel uit waar hij of zij in dienst is. “Of ik de gewerkte uren aan mijn eigen boekhouder doorgeef of aan E-flex, dat maakt voor de medewerker natuurlijk geen verschil. De opbouw van vakantiedagen, de regels voor buitengewoon verlof en dat soort dingen zijn ook hetzelfde. Het is voor ons vooral gemak. En als het tijdens dat eerste jaar niet klikt, is het makkelijker om afscheid te nemen.” Meestal is de klik er wel. Een maand of twee voordat het E-Flex jaar voorbij is, gaat Marion met de medewerker om de tafel om het over een jaarcontract in loondienst te hebben. “Dat is echt ons streven, om mensen in dienst te nemen. We hebben vaste klanten en zij vinden het fijn om langere tijd dezelfde gezichten te zien.”

Saes1  Saes2  Saes3

In een paar klikken

Toen Saes Weert met E-Flex begon waren mensen nog sceptisch. Marion: “Het idee leefde dat je er via een uitzendbureau slechter vanaf kwam. Digitaal solliciteren was toen ook nog minder ingeburgerd. Destijds kregen we er veel vragen over. Nu is het veel gemakkelijker geworden en helemaal normaal. Als een kandidaat bij ons binnenloopt om naar een functie te vragen en we verwijzen door naar de vacature bij AB Werkt, is het altijd prima. We hoeven veel minder uit te leggen en te verantwoorden. Voor de kandidaten is het alleen maar makkelijk. Ze kunnen alles digitaal met een paar klikken regelen.”

Wil jij ook profiteren van de eenvoud?

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden