De lange carrière van de jonge Rainor: baan vijf is schot in de roos

ervaringsverhaal

Hij is nog jong, maar Rainor Stoffels heeft nu al een indrukwekkende carrière achter de rug. Dankzij doorzettingsvermogen en een goed contact met zijn recruiter bij AB Werkt, zit Rainor eindelijk écht op zijn plek. ‘Stilzitten is niets voor mij’. Zijn verhaal.

Rainor is geboren in Nuth, maar groeit op in de stad waar ook Max Verstappen vandaan komt: Maaseik. Daar doorloopt hij de Belgische variant van het vmbo. Hij kan er kiezen tussen een opleiding voor kapper of fotograaf. Hij kiest voor het eerste. “In die tijd was in de fotografie weinig werk te krijgen”, licht hij zijn keuze toe.

Baan 1: allergie gooit roet in het eten

Na zijn opleiding werkt hij vier jaar in een kapsalon. Dat bevalt hem heel goed. Vooral het contact met mensen vindt hij leuk. Totdat een allergie roet in het eten gooit. Rainor moet stoppen als kapper. “Mijn handen zaten onder de uitslag. Ik sliep ’s nachts met handschoenen aan. Dat het nog goed gekomen is met mijn handen, is bijna een wonder.”

Baan 2: ongelukkige keuze

Rainor besluit als twintigjarige een kledingzaak te beginnen in het centrum van Maaseik. Zijn moeder had een bloemenzaak, ondernemen zit dus al in het bloed. Helaas blijkt de keuze voor het centrum van Maaseik niet gelukkig. Het oude pittoreske stadje heeft zijn glans als winkelstad verloren met de komst van een groot winkelcentrum.

Baan 3: té succesvol

Een volgende kans doet zich voor. Vrienden van zijn moeder hebben in Brunssum, onder de rook van Heerlen, een pand ingericht als broodjeszaak. Rainor kan tegen schappelijke voorwaarden de zaak runnen. Dat doet hij samen met zijn moeder. De zaak is succesvol. Zó succesvol, dat de eigenaar van het pand de huur met de helft verhoogt. Daar is niet tegenop te werken en Rainor besluit dan ook te stoppen.

Baan 4: noodlot slaat toe

Gelukkig komt AB Werkt op zijn pad. Hij kan aan de slag bij VLL (Vers Logistiek Limburg, red.), in de logistiek. Een mooie baan, maar ook hier slaat na anderhalf jaar het noodlot toe. Door een rugblessure kan hij het zware werk niet meer aan. Omdat er binnen het bedrijf geen andere mogelijkheden voor hem zijn, wordt in goed overleg zijn contract beëindigd. Hij gaat zelf weer op zoek naar werk en vindt al snel een kantoorbaan. Maar dat is niet wat hij wil. “Dat stilzitten is echt niets voor mij”, aldus Rainor.

Baan 5: schot in de roos

In de tussentijd houdt Rainor contact met recruiter Dunja Meis van AB Werkt. Als hij haar appt met de vraag of ze nog een baan voor hem heeft, komt ze met Meatstreet op de proppen. Meatstreet verwerkt vlees voor restaurants. Rainor kent het bedrijf, omdat zijn moeder hier werkt in de productie. Een schot in de roos.

Rainor werkt er nu in de expeditie, waar hij verantwoordelijk is voor een deel van de leveringen. Hij is spin in het web en daar voelt hij zich echt in thuis. “Regelen vind ik het allerleukste”, vertelt hij. “Het is fijn als alles goed loopt. Het prettige van Meatstreet is dat ik ook suggesties ter verbetering kan doen, daar wordt echt naar geluisterd.” Op de vraag of hij behoefte heeft aan verdere opleidingen, blijft het even stil. Eigenlijk hoeft dat voor hem niet zo, na al die onrustige jaren. Een interne opleiding binnen Meatstreet – dat ziet hij wel zitten. Zodat hij hier verder kan bouwen aan zijn toekomstige carrière. Inmiddels heeft Rainor zelfs een vast contract gekregen bij Meatstreet. Met die toekomst zit het dus wel goed!

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden