Supermarktondernemer en klanten blij met seizoensmedewerkers

ervaringsverhaal

Paul Corbijn werkt al meer dan dertig jaar als ondernemer in Vrouwenpolder. Hij heeft er een PLUS supermarkt en een cateringbedrijf in hetzelfde pand. Met name in de zomer – als toeristen het charmante Zeeuwse dorp massaal weten te vinden, terwijl het vaste personeel op vakantie wil – doet hij via AB Werkt een beroep op Poolse medewerkers. Tot grote tevredenheid van hem, van de medewerkers én van de inwoners van Vrouwenpolder en omstreken. “Dorpsgenoten spreken allemaal een woordje Pools omdat ze het leuk vinden mijn medewerkers in hun eigen taal te groeten of te bedanken.”

De klanten van de supermarkt zijn dus erg gesteld op de seizoensmedewerkers en vragen soms aan Paul wanneer ze weer terugkomen. “Het is voor mij en voor mijn klanten belangrijker dat mijn medewerkers vriendelijk en behulpzaam zijn dan dat ze zo goed mogelijk Nederlands spreken.”
Paul werkt inmiddels zo’n twaalf jaar samen met AB Werkt. “We maken altijd duidelijke afspraken, de communicatie is goed en de lijntjes zijn kort. AB Werkt zorgt voor geschikte mensen. In die twaalf jaar heb ik ooit één medewerker weg moeten sturen omdat hij niet voldeed.”

Tevreden terugkeerders

De supermarktondernemer betrekt nieuwe werknemers direct bij het team en zorgt dat iedereen zich thuis voelt. “Nieuwe mensen stel ik voor aan de klanten, dat is fijn voor iedereen. Ik zit gewoon met mijn personeel in de kantine en praat met iedereen. Van mijn Poolse medewerkers hoor ik dat het bij andere bedrijven anders is. Ze waarderen mijn persoonlijke aanpak. Dat blijkt ook uit het feit dat sommige medewerkers er afgelopen zomer al voor de derde keer waren.”

Corbijn medewerker     Corbijnmedewerker1

Huisvesting

AB Werkt regelt de huisvesting voor de buitenlandse medewerkers van Paul Corbijn. “Daar ben ik heel blij mee, want goede huisvesting is natuurlijk een grote uitdaging. Vanuit de camping in Hoogerheide waar mijn Poolse medewerkers wonen, is het een behoorlijk eind reiden naar Vrouwenpolder. Ik heb wel eens gevraagd of ze dichterbij zouden willen wonen, maar dat hoefde niet. Ze zitten in mooie huisjes op een camping met zwembad. Iedereen voelt zich er prettig en veilig. Dat vind ik heel belangrijk.”

Nieuwbouw

In zijn supermarkt besteedt Paul veel aandacht aan seizoensproducten, streekproducten en duurzaamheid. Voor de toekomst heeft hij nog volop plannen. Zo wil hij een compleet nieuwe supermarkt bouwen met daarin meer ruimte voor zijn cateringbedrijf. “We zijn op de huidige locatie eigenlijk al lang uit onze jas gegroeid. We verzorgen de catering van allerlei feesten en partijen. We doen grote cateringopdrachten voor bijvoorbeeld gemeenten en instellingen en kleinere opdrachten voor particulieren. De Poolse medewerkers vinden het heel erg leuk dat ze hier ook in mee mogen draaien, dat waarderen ze enorm. Die afwisseling zorgt voor extra plezier in hun werk.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden