AB Werkt ondersteunt Boerderij Educatie Limburg

nieuws

Bron: lltb.nl 

Boerderij Educatie Limburg is blij om te melden dat AB Werkt, werkspecialist in Zuid-Nederland, besloten heeft enkele boerderijlessen te sponsoren. Hiermee maken ze het mogelijk voor basisschoolklassen om kosteloos één van de Limburgse educatieboeren te bezoeken. ‘Wij zijn blij met dit partnerschap, samen zorgen we ervoor dat kinderen in aanraking komen met de boerderij en het boerenleven’, aldus Loes van Lier, AB Werkt.


Boerderij Educatie Limburg is een samenwerking van tientallen boeren, met onder andere melkvee, akkerbouw, varkens, pluimvee, paarden, melkgeiten, fruitteelt, asperges en zelfs bijen. Hiermee is er door de hele provincie voor iedere school wel een boerderij in de buurt die ze kunnen bezoeken. Alle aangesloten boerderijen zijn gecertificeerd door en aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland, wat betekent dat ze voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne, maar ook educatieve vaardigheden.

Van alles te beleven
Op de boerderij is altijd van alles te zien en te beleven. Kinderen kunnen meehelpen bij het verzorgen van de dieren of planten, krijgen een rondleiding en nemen deel aan allerlei leuke én leerzame activiteiten die aansluiten op het lesniveau van de klas. Spelenderwijs en belevend leren staat centraal en alle zintuigen worden geprikkeld. Het aanbieden van deze lessen op de boerderij is belangrijk om kinderen te leren waar hun voedsel vandaan komt en hoe ze een gezonde keuze kunnen maken.

Dit is ook de reden dat AB Werkt graag enkele lessen sponsort, zodat het voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk is om een boerderij te bezoeken. ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten waar hun voedsel vandaan komt, hiermee dragen we bij aan dit leerproces’.

Wordt u enthousiast van dit verhaal en wilt u als boer of tuinder ook schoolklassen ontvangen op uw bedrijf, neem dan eens contact met ons op voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over Boerderij Educatie Limburg en de deelnemende boeren op de website van Boerderij Educatie Limburg.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden