Rino & Pelle: een combinatie van vakmanschap & samenwerking in de Uitzendbranche

ervaringsverhaal

Met een toewijding aan vakmanschap en verfijnd design verwelkomt Rino & Pelle uitzendkrachten van AB Werkt in hun bedrijf. Sinds 1987 voorziet dit modebedrijf Europa en enkele winkels in Noord-Amerika van hoogwaardige dameskleding. Gelegen in Venlo, herbergt het magazijn en de showroom van Rino & Pelle een team van flexibele arbeidskrachten, dat qua omvang varieert van een handvol tot 20+ medewerkers tijdens de uitleveringen van de verschillende seizoenen. Warehouse manager Sjoerd Selen deelt enthousiast: “In november arriveren de eerste containers met zomerkleding en accessoires al, waardoor ons off-season steeds korter worden.”

 

De taken van de uitzendkrachten van AB Werkt omvatten het lossen van vrachtwagens, het verzamelen van bestellingen en het inpakken van producten. Ze verkiezen Rino & Pelle boven andere werkgevers vanwege de intieme werkomgeving die het bedrijf biedt, in tegenstelling tot de typische grootschalige magazijnen die vaak in de logistieke sector voorkomen.

Hoewel de zomers intensief zijn en het werk soms onder warme omstandigheden wordt uitgevoerd, is er altijd ruimte voor een ontspannen moment. Muziek klinkt hier altijd, en op vrijdagmiddag wordt de sfeer versterkt door opzwepende deuntjes uit de speakers. Het is dan ook geen wonder dat de medewerkers graag bij Rino & Pelle terug blijven komen. Nieuwe medewerkers beginnen met eenvoudige taken, maar er is altijd ruimte voor groei en uitdaging, voor wie daar klaar voor is.

Samenwerken

In 2021 sloeg Rino & Pelle de handen ineen met AB Werkt, op zoek naar een bredere benadering van hun personeelsbestand. In plaats van afhankelijk te zijn van één uitzendbureau, kozen ze ervoor om met een extra partij samen te werken. Dit bood hen niet alleen flexibiliteit, maar ook een spreiding van risico’s. In de rustige periode, wanneer het gros van de uitzendkrachten geniet van een welverdiende vakantie en tijd met familie doorbrengt, kijken Rino & Pelle en AB Werkt al samen vooruit naar het volgende opschaalmoment.

Een uitdaging deed zich voor toen Rino & Pelle plotseling moest overschakelen naar een systeem van periodieke leveringen, wat een aanpassing vergde van de werkmethoden. Sjoerd herinnert zich: “Hoewel dit ons werk complexer maakte, begrepen we dat het onvoorspelbare karakter van ons werk dit soort aanpassingen vereist. AB Werkt toonde begrip voor onze situatie en samen kwamen we tot oplossingen.”

Luuk van AB Werkt vult aan: “We proberen altijd met de klant mee te denken, al zijn we er natuurlijk ook voor het belang van de medewerkers. We proberen iedereen structureel werk te bieden, dus bij op- of afschaling gaan we tijdig met medewerkers in gesprek over een volgende werkplek.”

Partnerschap

Het partnerschap tussen Rino & Pelle en AB Werkt wordt gekenmerkt door wederzijds begrip en open communicatie. Luuk en zijn collega Willy van AB Werkt onderhouden regelmatig contact met het team van Rino & Pelle, waardoor eventuele problemen snel worden opgelost. Zowel de uitzendkrachten als het management van Rino & Pelle waarderen deze nauwe samenwerking, die de onvoorspelbaarheid van hun werkgebied omarmt en zich aanpast aan de uitdagingen die zich voordoen.

Over de samenwerking met Rino & Pelle is Luuk zeer tevreden: ‘’Mijn collega’s en ik komen graag bij Rino & Pelle. Zo nu en dan neem ik één van mijn Pools- of Roemeenstalige collega’s mee, die in het Pools of Roemeens in gesprek gaat met de medewerkers. Zo weten we wat er leeft op de werkvloer en kunnen we eventuele vragen snel beantwoorden. Ons doel is om zowel de medewerkers als de klant optimaal de faciliteren in hun behoeften.”

Bij Rino & Pelle draait het niet alleen om kleding, maar ook om het creëren van een stimulerende en ondersteunende werkomgeving, waar vakmanschap, flexibiliteit en teamgeest samenkomen in perfecte harmonie. En dat strookt dan weer goed met hetgeen AB Werkt haar uitzendkrachten wil bieden. Een goed huwelijk dus!

 

Ook iets voor jou? Lees meer

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden