Hoe schrijf je verlofuren? – stappenplan

artikel

Hoe werkt verlof schrijven bij AB Werkt?

Binnen je persoonlijke portal van AB is het mogelijk om zelf je opgenomen verlofuren te schrijven. Dit geldt niet voor het aanvragen van je verlof, maar enkel voor het registreren van je verlofuren. Het aanvragen moet je bij je werkgever en/of contactpersoon van AB Werkt doen.
We zijn volledig digitaal; dus het is niet meer mogelijk om via een papieren urenbriefje (of e-mail) je verlof in te sturen.

Om het je makkelijk te maken, hebben we een handleiding en instructiefilmpje opgesteld. Hierin leggen we in het kort uit waar je je verlofuren kunt invoeren en hoe dit in zijn werk gaat. De papieren handleiding staat op de portal. Klik hier om het instructiefilmpje te bekijken.

Stappenplan

We lopen er ook hier nog even kort doorheen:

1) log in op de portal met je gebruikersnaam en wachtwoord
2) op het hoofdscherm ga je naar ‘mijn uren’ aan de linkerkant bij de menuitems
3) bij ‘mijn reserveringen’ kun je zien wat je huidige saldo is
4) bij ‘uren invoer’ kun je je verlofuren invullen. Met de pijltjes kun je de weeknummers veranderen. Ook verlof per dag kun je invoeren
5) als je niet direct verlofuren kunt invullen; ga je naar ‘regel toevoegen’. Klik op ‘vakantie uren’ om alsnog je verlof te kunnen schrijven
6) klik om ‘inleveren’ om je ingevulde verlof uren te versturen
7) uiteraard kun je alleen het nog openstaande aantal uren verlof invoeren. zit je hier boven; krijg je een foutmelding
8) heb je een foutje gemaakt? Via ‘wijzigen’ kun je de verlof registratie aanpassen’. Let op: hierna moet je wel weer op ‘inleveren’ klikken
9) pas na ‘inleveren’ is het proces volledig. Dit is erg belangrijk. Na ‘inleveren’ krijgen wij de uren binnen en worden ze geregistreerd. Anders krijg je geen uitbetaling van deze uren.

Heb je na het doorlopen van dit stappenplan, bekijken van de handleiding en/of het filmpje nog vragen, stel deze aan je contactpersoon van AB Werkt.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden