Complimenten geven doe je zo

blog

Ieder mens groeit en bloeit door aandacht. Dus zet je medewerkers eens extra in het zonnetje. Een gratis ‘cadeau’, dat zorgt voor gemotiveerde mensen die een stapje extra voor je zetten. Zorg voor een lach op nationale complimentendag via deze tips.

Diverse onderzoeken tonen het aan. Waardering door de leidinggevende werkt stimulerend  en leidt tot betere prestaties. Werknemers werken beter en harder, voelen zich meer betrokken bij het bedrijf en blijven langer in dienst. Een complimentje op zijn tijd geeft je medewerker het gevoel gezien, begrepen en erkend te worden. Dat is vooral belangrijk als werknemers thuiswerken, zoals in deze coronaperiode.  

Maak het persoonlijk

Zet elke medewerker af en toe eens in het zonnetje. Verdeel je aandacht eerlijk en zorg ervoor dat je schouderklopje oprecht overkomt. Benoem wat iemand zo goed gedaan heeft en waarom je dat waardeert. Geef voorbeelden en specifieke details die je pluim ondersteunen. Zo maak je het persoonlijk laat je zien dat je het écht meent. 

Stuur een kaartje

Vind je het lastig om complimenten uit te delen? Dat is geen probleem, doe het dan schriftelijk. Persoonlijke post ontvangen is altijd leuk. Gebruik bestaande complimentenkaartjes die je in de meeste winkels kunt vinden. Of schrijf vanuit jezelf je waardering voor een collega eens op. Misschien kun jij je zo beter uitdrukken. 

Doe iets bijzonders

Ga nog een stapje verder en trakteer iemand op een lunch, diner of dagje uit. Nog leuker is een beloning die past bij de voorkeuren van een medewerker. Zoals een concert of een bijzondere training. Of stuur iets voor het hele gezin. Wil je je personeel liever zelf een cadeau laten kiezen, dan kun je redelijk voordelig een online cadeaushop activeren.

Gebruik speciale momenten

Nationale complimentendag op 1 maart is een goed moment voor een schouderklopje. Maar wat dacht je van een sinterklaasgedicht op 5 december, chocolade met Pasen of een mooi boek vlak voor de zomervakantie? Een attent gebaar dat mensen zullen waarderen. Persoonlijke interesse is óók een manier om aan te tonen dat je je voor iemand interesseert.

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden