8 redenen om je personeel te vinden via een uitzendbureau

blog

Heb je ook zoveel moeite met het vinden van geschikt personeel voor je bedrijf? Een uitzendbureau zoals AB Werkt inzetten kan een uitkomst zijn. Waarom? Wij geven je 8 redenen om je personeel te vinden via een uitzendbureau.

1. Je bespaart kosten

Vaak wordt er gedacht dat de inzet van een uitzendkracht duur is. Op papier lijkt dat in eerste instantie ook wel zo. Maar wat zou het je kosten als je al het werk zelf moet doen?

Dat begint al met de tijd die je kwijt bent met het maken van een vacaturetekst. Daarna moet deze online worden gezet op verschillende kanalen, moeten sollicitaties behandeld worden en gesprekken gevoerd.

Heb je een kandidaat gevonden, dan begint het administratieve proces. Het contract opstellen, salarisadministratie in orde maken en de werkplanning regelen. Dat is nogal wat. En wat als de medewerker ziek wordt? Ook dan zijn de kosten voor jou.

Zet je een uitzendbureau in, dan regelen wij dat allemaal voor één duidelijk tarief. Zodat je weet waar je aan toe bent. Voor de kosten hoef je het dus echt niet te laten.

2. Je profiteert van een groot netwerk

De recruiters van een uitzendbureau zijn dag in dag uit bezig met het vinden van goede kandidaten voor de opdrachtgevers waarvoor ze werken. Zo hebben ze een grote talentenpool opgebouwd en weten ze precies welke kandidaat er op jouw vacature past.

Dat kan een operator zijn, een groep magazijnmedewerkers maar ook enthousiaste internationale werknemers. Je zet de vacature uit en het uitzendbureau gaat voor je aan de slag.

3. Het bespaart je kostbare tijd

Personeel zoeken voor je vacature kan tijdrovend zijn, vooral als je veel kandidaten moet screenen en interviewen. Ben je ondernemer, dan is dat niet waar je het liefst mee bezig wil zijn. Je wilt je dan juist focussen op het runnen van je bedrijf.

Werk je samen met een uitzendbureau, dan besteed je dit hele proces uit. Ze zetten de vacature uit op verschillende kanalen, duiken in de CV-databanken, doen de eerste screening en houden intakes met kandidaten. Vaak worden er ook al referenties opgehaald.

Staan alle seinen op groen, dán pas krijg jij de kandidaat te zien. Je weet dus echt wat voor vlees je in de kuip hebt. Dat geeft een gerust gevoel.

4. Optimale flexibiliteit voor je bedrijf

Een hele fijne reden om je personeel te zoeken via een uitzendbureau is de flexibiliteit. Heb je voor korte tijd een groep medewerkers nodig, dan is het best complex om dat zelf te regelen. Je zit dan al snel vast aan contracten.

Het fasensysteem van het uitzendbureau is hier juist op ingericht. Of je je medewerkers nu voor korte of lange tijd inzet, het eerste jaar zit je nergens aan vast. Daarnaast kun je uitzendkrachten in totaal 4 jaar flexibel inzetten voordat je over moet gaan op een vast contract. Dit in tegenstelling tot de 3 jaar als je het zelf doet. Optimale flexibiliteit dus!

5. Minder administratie te doen

Ook een voordeel als je een uitzendbureau inzet: zij nemen de administratieve rompslomp van je over. Salarisadministratie, belastingen, afdrachten, verzekeringen… daar hoef je niet meer aan te denken. Het enige dat je hoeft te doen is het digitaal goedkeuren van de uren die je uitzendkracht gewerkt heeft.

AB Werkt heeft een professionele backoffice die dit allemaal gestroomlijnd voor je regelt. Natuurlijk alles volgens wet- en regelgeving. Je hoeft je nergens zorgen over te maken.

6. Expertise en ervaring

Werving en selectie is zeker tegenwoordig een vak apart en als je er geen ervaring mee hebt dan kunnen we ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen.

Een uitzendbureau als AB Werkt is gespecialiseerd in het vinden van personeel en heeft een groot netwerk, kennis van de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. Het scheelt je dan ook veel tijd en moeite als je het uitbesteedt.

7. Het risico is niet voor jou

Wordt een medewerker ziek, dan betaalt het uitzendbureau dat. Ook dat zit in het uurtarief inbegrepen. Je hoeft geen tijd te steken in de ziektebegeleiding, ook dat doet het uitzendbureau.

AB Werkt heeft zelfs een Verzuimcoördinatiepunt van waaruit alle ziekmeldingen worden beheerd en ze proberen de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Dat werpt zijn vruchten af.

En voldoet de medewerker helaas niet aan je verwachtingen? Of is er geen werk meer beschikbaar? Als opdrachtgever kun je de eerste tijd het contract direct beëindigen zonder dat dit juridische gevolgen heeft.

8. Je hebt een medewerker nodig met specialistische kennis

Lukt het je over het algemeen goed om aan personeel te komen? Heel fijn. Maar heb je nu een specialistische werknemer nodig, of iemand met een bepaalde expertise en is dat een stuk moeilijker? Ook dan kan het lonen om contact op te nemen met een uitzendbureau.

Door ons grote netwerk met een breed scala aan gekwalificeerde kandidaten met verschillende vaardigheden en ervaring kan het zomaar zijn dat er een match voor jouw vacature tussen zit.

Laat je helpen

We hopen dat we je inzicht hebben gegeven in de redenen om je personeel te zoeken via een uitzendbureau. Zoek je personeel in Limburg, Noord-Brabant of Zeeland? Dan kan AB Werkt je helpen.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden