Schrijf je in bij AB!

Varkenshouderij vacatures

AB Werkt is van origine een agrarisch uitzendbureau. Wij werken samen met varkenshouders in heel Zuid-Nederland en hebben diverse vacatures. De meeste varkensbedrijven werken volgens de methode van intensieve veehouderij, waarbij de varkens binnen gehuisvest zijn op verschillende afdelingen. Werken op een varkensbedrijf is heel afwisselend. Bekijk onze varkenshouderij vacatures of er een geschikte baan voor jou tussen zit. 
En staat jouw vacature er niet bij of zoek je iets anders? Probeer dan het overzicht met alle vacatures.

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 54

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

Als zelfstandig dierverzorger draag je zorg voor de verzorging van de vleesvarkens; controleren op diergezondheid, zieke dieren behandelen, voeren, dieren verplaatsen, dieren op gewicht selecteren, onderhoudswerkzaamheden, reinigingswerkzaamheden, etc.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Medewerker varkenshouderij werk je samen met de eigenaar.
Jouw werkzaamheden bestaan uit varkensladen, het schoonspuiten van de stallen, het behandelen van de biggen, voeren, spenen en het controleren van de dieren.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van dierverzorger ben je samen met een collega verantwoordelijk voor het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden binnen de zeugenhouderij-tak binnen dit bedrijf. Afhankelijk van jouw achtergrond zal je hoofdverantwoordelijkheid meer komen te liggen bij de kraamzeugen of de combinatie guste/dragende zeugen en gespeende biggen.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van dierverzorger varkenshouderij ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de varkens en de biggen. Je werkt op verschillende afdelingen of neemt juist verantwoordelijk voor 1 specifieke afdeling, afhankelijk wat het beste bij jou past.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van (assistent) teamleider dierverzorging ben je de rechterhand van de ondernemer. Je hebt je eigen taken en verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de team-/afdelingsresultaten en de daarvoor benodigde mensen en middelen. Bij incidentele problemen treed je eerst in overleg met de ondernemer, bij bekend/voorkomende problemen, neem je zelfstandig een besluit en koppel je dit vervolgens terug aan de ondernemer.
Pagina 1 van 11
 Volgende Einde

Welk varkensbedrijf past bij jou?

Binnen de varkenshouderij heb je een variatie aan varkensbedrijven. Opeen varkensbedrijf heb je beren, gelten, zeugen en biggen. Een mannelijk varken heet een beer, een vrouwelijk varken heet een gelt. Als een gelt biggen heeft gekregen noemen we haar een zeug. Bij een zeugenbedrijf worden gelten en zeugen gedekt. Na een paar maanden werpen deze drachtige gelten/zeugen gemiddeld twaalf tot zestien biggen. Deze biggen worden na zes weken gespeend en blijven in de kraamstal tot ze tien weken oud zijn. Daarna gaan ze naar een vleesvarkensbedrijf. Bij een gewicht van ongeveer 110 kg gaan de vleesvarkens naar de slachterij. Bij een gesloten varkensbedrijf vindt zowel de vermeerdering als het mesten van de biggen plaats. Tenslotte zijn er biologische varkensbedrijven, waarbij varkens een nest van stro hebben en altijd naar buiten kunnen gaan. Deze bio varkenshouders moeten zich wel aan strenge milieuregels houden.

Functies varkenshouderij

Regelmatig krijgen wij vacatures binnen voor:

Deel deze pagina: