Schrijf je in bij AB!

Varkenshouderij vacatures

AB Werkt is van origine een agrarisch uitzendbureau. Wij werken samen met varkenshouders in heel Zuid-Nederland en hebben diverse vacatures. De meeste varkensbedrijven werken volgens de methode van intensieve veehouderij, waarbij de varkens binnen gehuisvest zijn op verschillende afdelingen. Werken op een varkensbedrijf is heel afwisselend. Bekijk onze varkenshouderij vacatures of er een geschikte baan voor jou tussen zit. 
En staat jouw vacature er niet bij of zoek je iets anders? Probeer dan het overzicht met alle vacatures.

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 61

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Medewerker kraamstal en biggenstal ben je verantwoordelijk voor de taken in de kraam- en biggenstal. Jij bent degene die zorgt dat de zeugen en biggen goed verzorgd worden. Je ondersteunt bij de productiewerkzaamheden waar een collega vooral in actief is. Daarnaast rapporteer je aan de eigenaar over de resultaten en werkzaamheden.
In deze functie is er de mogelijkheid om in de toekomst door te groeien in een functie waarbij meer zelfstandigheid in keuzes maken geboden wordt.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Medewerker kraamstal verzorg en controleer je zelfstandig de zeugen en biggen in de kraamstal. Daarnaast controleer je de technische conditie van de verblijven, voer je de biggen, maak je verblijven schoon en zorg je voor een goede administratie van jouw werkzaamheden. Jij bent de kartrekker op deze afdeling van het bedrijf.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In deze functie dierverzorger varkenshouderij ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden binnen het bedrijf. De werkzaamheden zijn het voeren, behandelen en het enten van de dieren. Ook de gezondheid van de dieren worden door jou gemonitord. Het reinigen van de dierverblijven en diverse onderhoudswerkzaamheden zijn onderdeel van jouw takenpakket. Het bedrijf heeft zeugen, speenbiggen en vleesvarkens.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

Als dierverzorger varkenshouderij bij dit zeugenbedrijf ben je verantwoordelijk voor het voeren van de vleesvarkens en het controleren van de gezondheid van de dieren. Dit werk doe je zowel 's ochtends als in de loop van de middag (totaal ongeveer 3 uur per dag). Tussendoor spring je, waar nodig, bij in de zeugenstal en verricht je onderhoudswerkzaamheden. Te denken valt aan laswerkzaamheden en vervangen van lampen etc.. Deze onderhoudswerkzaamheden nemen ongeveer 10 uur per week in beslag.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van assistent dierverzorger ondersteun je je collega's met diverse werkzaamheden, zoals biggen behandelen, geboorte begeleiding, voeren, omhokken van dieren, reinigen van dierverblijven, etc,.
Pagina 1 van 13
 Volgende Einde

Welk varkensbedrijf past bij jou?

Binnen de varkenshouderij heb je een variatie aan varkensbedrijven. Opeen varkensbedrijf heb je beren, gelten, zeugen en biggen. Een mannelijk varken heet een beer, een vrouwelijk varken heet een gelt. Als een gelt biggen heeft gekregen noemen we haar een zeug. Bij een zeugenbedrijf worden gelten en zeugen gedekt. Na een paar maanden werpen deze drachtige gelten/zeugen gemiddeld twaalf tot zestien biggen. Deze biggen worden na zes weken gespeend en blijven in de kraamstal tot ze tien weken oud zijn. Daarna gaan ze naar een vleesvarkensbedrijf. Bij een gewicht van ongeveer 110 kg gaan de vleesvarkens naar de slachterij. Bij een gesloten varkensbedrijf vindt zowel de vermeerdering als het mesten van de biggen plaats. Tenslotte zijn er biologische varkensbedrijven, waarbij varkens een nest van stro hebben en altijd naar buiten kunnen gaan. Deze bio varkenshouders moeten zich wel aan strenge milieuregels houden.

Functies varkenshouderij

Regelmatig krijgen wij vacatures binnen voor: