Schrijf je in bij AB!

Pluimveehouderij vacatures

Van origine is AB Werkt een agrarisch uitzendbureau. Wij werken samen met pluimveebedrijven in heel Zuid-Nederland en ontvangen vacatures van leghen- en vleeskuikenbedrijven. Werken in de pluimveesector is heel afwisselend. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Onderstaand tref je onze pluimveehouderij vacatures. 

En staat jouw vacature er niet bij of zoek je iets anders? 
Probeer dan het overzicht met alle vacatures. 

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 12

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

Als Vakkracht pluimveehouderij ben je grotendeels zelfstandig verantwoordelijk voor alle werkzaamheden op het bedrijf: onder andere raap je eieren, controleer je de dieren, maak je de stallen schoon en je laadt de dieren. In het algemeen controleer je de gezondheid van de dieren en zorg je voor een goed dierenwelzijn. Ondanks dat je zelfstandig werkt werk je in een team met enkele collega's.

Plaats/regio

Regio Zuidoost Noord-Brabant

Functieprofiel

Als Fulltime Medewerker Pluimveehouderij ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden. Je werkzaamheden bestaan uit het voeren, verzorging en schoonmaakwerkzaamheden.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Medewerker pluimveehouderij en alpacafarm werk jij samen met de ondernemer op de diverse locaties van dit bedrijf.
Jouw werkdag ziet er als volgt uit:
|
Je start in de ochtend samen met de ondernemer met het verzorgen van de de alpaca's.
Jij voert de dieren, controleert de gezondheid en assisteert bij de overige werkzaamheden die horen bij het verzorgen van de alpaca's.
|
Rond 10-11 uur vertrekken jullie naar een pluimveestal in de regio waar jullie de mest uit de stal gaan halen.
Één van jullie werkt met de schep en de ander bestuurt de verreiker.
|
Rond 3 uur zijn jullie klaar met de werkzaamheden bij de pluimveestal en ronden jullie de verzorging van de alpaca's af voor die dag.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

Als Medewerker pluimveehouderij ben je verantwoordelijk voor het rapen van de eieren, het controleren van de kippen en het sorteren van de eieren. Dit doe je zes ochtenden in de week. Werkzaamheden zijn in overleg en wisselen af.
|
Ervaring is niet vereist, een goede motivatie en inzet wel.

Plaats/regio

Regio Zuidoost Noord-Brabant

Functieprofiel

In de functie van Parttime Medewerker Pluimveehouderij ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
  • Het lopen van de controlerondes
  • Gezondheidscontrole van de dieren
  • Rapen en sorteren van de eieren
  • Afrdraaien van de eieren
Deze functie is voor ca. 20 uur per week, maar de uren zijn flexibel in te delen.
Pagina 1 van 3
 Volgende Einde

Pluimvee keten

De pluimveeketen kent gespecialiseerde bedrijven. Het begint bij de fok- en vermeerdering, waar de broedeieren worden geproduceerd. Uit deze eieren komen leghennen en vleeskuikens. In 2014 waren er 271 fok- en vermeerderingsbedrijven in Nederland, met daarin 4,4 miljoen ouderdieren. De broedeieren gaan naar een broederij. In totaal staan er in Nederland 27 broederijen, waarvan 13 bedrijven zich toeleggen op het uitbroeden van vleeskuikens. Deze uitgebroede kuikens gaan vervolgens naar een vleeskuikenbedrijf, waar ze aan het eind van hun leven geslacht worden bij één van de 16 vleeskuikenslachterijen. Nadat het vlees gesneden, verwerkt en verpakt is, vervolgt het zijn weg naar de supermarkt of andere winkel.

Functies

De werkzaamheden in de pluimveehouderij zijn zeer afwisselend. Soms voor een korte, maar vaak ook voor een langere periode. Het komt bovendien voor, dat je bij goed functioneren een vast dienstverband krijgt aangeboden bij het pluimveebedrijf. Bij AB Werkt krijgen we regelmatig vacatues binnen voor deze functies in de pluimveehouderij: