Schrijf je in bij AB!

Pluimveehouderij vacatures

Van origine is AB Werkt een agrarisch uitzendbureau. Wij werken samen met pluimveebedrijven in heel Zuid-Nederland en ontvangen vacatures van leghen- en vleeskuikenbedrijven. Werken in de pluimveesector is heel afwisselend. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Onderstaand tref je onze pluimveehouderij vacatures. 

En staat jouw vacature er niet bij of zoek je iets anders? 
Probeer dan het overzicht met alle vacatures. 

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 14

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van algemeen medewerker ben je verantwoordelijk voor het sorteren van de eieren, inpakken en stapelen van de eieren.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van broederijmedewerker ben je verantwoordelijk voor:
Het uitvoeren van het productieproces vanaf ontvangst van eieren tot en met de verzending van kuikens. Daarnaast het uitvoeren van de voorbereiding van het broedproces onder meer door:
 • Meewerken bij het opleggen
 • Aan en afvoer materiaal, verpakkingsmateriaal voorbereiden, het schoonmaken van de broedmachines (hogedrukspuit), het desinfecteren van de eieren en het in broedmachines plaatsen van de eiren
 • Het juiste gebruik van machines
Verzorgen van een zo gunstig mogelijk broedproces door onder meer:
 • Meehelpen met relmatige visuele controles van het broedproces in de broedmachines
 • Schouwen en overleggen van de eieren
Het aftappen, behandelen, enten, merken, sprayen en inapkken van de kuikens.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van (assistent) dierverzorger ben je verantwoordelijk voor:
 • controleren en verzorgen van de dieren
 • controleren van voer- en drinksysteem
 • grondeieren rapen
 • eieren sorteren
 • onderhoudswerkzaamheden
 • reinigingswerkzaamheden
 • aansturen van de weekendhulpen

Plaats/regio

Regio Zeeland

Functieprofiel

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kippen en het sorteren van de eieren.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Vrachtwagenchauffeur veevoeders ben je verantwoordelijk voor het transporteren van voer vanuit de op- en overslag naar de fabriek en andersom.
Pagina 1 van 3
 Volgende Einde

Pluimvee keten

De pluimveeketen kent gespecialiseerde bedrijven. Het begint bij de fok- en vermeerdering, waar de broedeieren worden geproduceerd. Uit deze eieren komen leghennen en vleeskuikens. In 2014 waren er 271 fok- en vermeerderingsbedrijven in Nederland, met daarin 4,4 miljoen ouderdieren. De broedeieren gaan naar een broederij. In totaal staan er in Nederland 27 broederijen, waarvan 13 bedrijven zich toeleggen op het uitbroeden van vleeskuikens. Deze uitgebroede kuikens gaan vervolgens naar een vleeskuikenbedrijf, waar ze aan het eind van hun leven geslacht worden bij één van de 16 vleeskuikenslachterijen. Nadat het vlees gesneden, verwerkt en verpakt is, vervolgt het zijn weg naar de supermarkt of andere winkel.

Functies

De werkzaamheden in de pluimveehouderij zijn zeer afwisselend. Soms voor een korte, maar vaak ook voor een langere periode. Het komt bovendien voor, dat je bij goed functioneren een vast dienstverband krijgt aangeboden bij het pluimveebedrijf. Bij AB Werkt krijgen we regelmatig vacatues binnen voor deze functies in de pluimveehouderij:

Deel deze pagina: