Schrijf je in bij AB!

Melkveehouderij vacatures

AB Werkt is van origine een agrarische uitzendbureau en werkt samen met melkvee-
houders uit heel Zuid-Nederland. Heb je affiniteit met de agrarische sector en wil je aan het werk bij een melkveebedrijf? Wij hebben verschillende vacatures voor korte en langere duur. Onderstaand tref je onze melkveehouderij vacatures. 

En staat jouw vacature er niet bij of zoek je iets anders?
Probeer dan het overzicht met alle vacatures.

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 6

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Parttime melker ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig melken van de koeien. Je maakt de melkstal vooraf klaar, drijft de koeien bijeen en melkt ze. Je ziet het als een koe iets mankeert en handelt daar naar. Na het melken maak je de melkput schoon.

Plaats/regio

Regio Zuid-Limburg

Functieprofiel

Als melker (parttime) ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
  • Melken van de koeien
  • Verplaatsen van de koeien naar de wachtruimte
  • Klaarmaken van de melkstal
  • Verzorgen van de kalveren
  • Schoonmaken van de ligboxen en melkstal

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig melken van de koeien. Je verzet de koeien, maakt de ligboxen schoon, maakt de melkstal startklaar en na het melken reinig je de melkstal. Je merkt het op als een koe wat mankeert en handelt naar de situatie.

Plaats/regio

Regio Zeeland

Functieprofiel

In de functie van melker ben je verantwoordelijk voor het melken van koeien. Na afloop van de werkzaamheden maak je de carrousel schoon. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig en signaleert eventuele probleemgevallen en meldt deze.
Het betreft de 2e of 3e melking van de dag.

Plaats/regio

Regio Zeeland

Functieprofiel

In de functie van melker ben je verantwoordelijk voor het melken van de koeien (180 stuks) en allerlei voorkomende werkzaamheden.
Pagina 1 van 2
 Volgende Einde

Type melkstal

Er bestaan verschillende type melkstallen: visgraat, 8 stands, 12 stands, 16 stands, enkele zij-aan-zij, dubbele zij-aan-zij en een tandem melkstal. Het type melkstal hangt af van het melksysteem dat de melkveehouder heeft aangeschaft. Naast het gewone melken wordt steeds vaker met melkrobots gemolken. Er bestaan ook verschillende soorten melkrobots. Dit vereist dat je specifieke kennis en ervaring nodig hebt om met een melkrobot te kunnen werken en je eerst instructie nodig hebt. In het melkersprotocol staat beschreven hoe er op het melkveebedrijf wordt gemolken en met welk type melkrobot. Dit zorgt ervoor dat je op verschillende bedrijven kunt werken. Bij AB Werkt zorgen we er bovendien voor, dat melkers zoveel mogelijk op vaste melkadressen werken. 

Functies melkveehouderij

Regelmatig ontvangen wij vacatures voor onderstaande functies.

 

Deel deze pagina: