Schrijf je in bij AB!

Melkveehouderij vacatures

AB Werkt is van origine een agrarische uitzendbureau en werkt samen met melkvee-
houders uit heel Zuid-Nederland. Heb je affiniteit met de agrarische sector en wil je aan het werk bij een melkveebedrijf? Wij hebben verschillende vacatures voor korte en langere duur. Onderstaand tref je onze melkveehouderij vacatures. 

En staat jouw vacature er niet bij of zoek je iets anders?
Probeer dan het overzicht met alle vacatures.

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 13

Plaats/regio

Regio Noordoost Noord-Brabant

Functieprofiel

In de functie van Assistent Dierverzorger ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden rondom het melken. Na het melken spoel je het systeem en vervang je eventueel de filters. Als je meer wil werken mag je verantwoordelijk worden voor het voeren met de voermengwagen, verplaatsen van de dieren, ontsmettingsbakken maken, het benutten van alle diersignalen, openleggen van de kuil en alle verdere dagelijks voorkomende werkzaamheden.

Plaats/regio

Regio Zeeland

Functieprofiel

In de functie van melker ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig melken van koeien voor een aantal keer per week. Het melken kan zowel in de ochtend als in de avond gebeuren.

Plaats/regio

Regio Zuid-Limburg

Functieprofiel

In de functie van melker (PT) ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
  • Ligboxen schoonmaken
  • Koeien bijeen drijven
  • Melkstal klaarmaken
  • Melken (zelfstandig) en het signaleren van mankementen
  • Melkstal schoonmaken
  • Evt. kalveren melk geven

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Dierverzorger Melkveehouderij ben je allround inzetbaar. Je voert werkzaamheden uit als assisteren bij het melken, veeverzorging, insemineren, klauw bekappen en je voert tractor- en landwerk uit. Naast deze werkzaamheden kun je ook gaan klauw bekappen en insemineren (mits je ervaring hebt). Heb je hier geen ervaring mee, dan kan hier scholing voor worden aangeboden. Je werkt samen met de eigenaar en eventuele collega's.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Parttime medewerker melkveehouderij ben je verantwoordelijk voor allround werkzaamheden zoals melken, voeren (met tractor en voermengwagen), zand van voerkuilen af halen, veeverzorging, vee verzetten etc.
Pagina 1 van 3
 Volgende Einde

Type melkstal

Er bestaan verschillende type melkstallen: visgraat, 8 stands, 12 stands, 16 stands, enkele zij-aan-zij, dubbele zij-aan-zij en een tandem melkstal. Het type melkstal hangt af van het melksysteem dat de melkveehouder heeft aangeschaft. Naast het gewone melken wordt steeds vaker met melkrobots gemolken. Er bestaan ook verschillende soorten melkrobots. Dit vereist dat je specifieke kennis en ervaring nodig hebt om met een melkrobot te kunnen werken en je eerst instructie nodig hebt. In het melkersprotocol staat beschreven hoe er op het melkveebedrijf wordt gemolken en met welk type melkrobot. Dit zorgt ervoor dat je op verschillende bedrijven kunt werken. Bij AB Werkt zorgen we er bovendien voor, dat melkers zoveel mogelijk op vaste melkadressen werken. 

Functies melkveehouderij

Regelmatig ontvangen wij vacatures voor onderstaande functies.

 

Deel deze pagina: