Schrijf je in bij AB!

ARBO en Veiligheid

Wat voor werk je ook doet, veiligheid van jezelf en anderen staat voorop. AB Werkt besteedt veel aandacht aan veilig werken. Als je aan de slag gaat bij AB Werkt, krijg je duidelijke instructies mee.

Is speciale werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen vereist, dan is dit geregeld voor je.

Veilig werken heb je zelf in de hand!

Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de regels op je werkplaats, maar ook van de wettelijk geldende regels en rechten. Je krijgt van ons als je start met werken een introductieboekje waarin alle regels overzichtelijk staan opgenomen. Deze boekjes passen we direct aan bij nieuwe regels en richtlijnen.

Een PDF van deze boekjes vind je ook onderstaand.

Klik op één van onderstaande titels om het bestand als PDF te openen:

ARBO

In Nederland zijn de richtlijnen over veilig werken vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet, of wel ARBOwet. Het doel van deze wet is om ongevallen en ziekten, veroorzaakt door het werk, te voorkomen.
In de agrarische en groene sector adviseert Stigas over gezond en veilig werken. Stigas heeft in samenwerking met werknemers- en werkgeversorganisatie de arbocatalogus ontwikkeld. Er zijn er in totaal 12, elk toegespitst op een bepaalde sector. Deze catalogus is een praktisch hulpmiddel met aanbevelingen en oplossingen voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtspunten.

Er is een speciaal minimagazine samengesteld met de belangrijkste punten. Download het minimagazine hier. Wil je de complete arbocatalogus doorlezen? Kijk dan hier voor de catalogus van jouw sector.