Vacature heftruckchauffeur

Vacatures heftruckchauffeur via AB Werkt

Logistiek Medewerker

Hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Houd je van afwisseling tijdens je werk en ondersteun je graag collega's met jouw hands-on mentaliteit? ...

Bekijk deze vacature
 • Uden
 • Fulltime
 • Vast
 • € 15.2 - 17.2
Solliciteer direct

Laadschopmachinst

Jij hebt ervaring of affiniteit met machines. Denk aan een laadschop/shovel of heftruck. Als laadschopmachinist ben jij op zoek naar een vaste, fulltime baan met ...

Bekijk deze vacature
 • Fulltime
 • Vast
 • € 15.19 - 15.19
Solliciteer direct

Dit kun je van ons verwachten

 • Je kunt je goed ontwikkelen via opleidingen, cursussen en workshops.
 • Je kunt via ons vaak snel weer aan de slag in een volgende baan, dankzij ons grote netwerk.
 • Veel keuze uit leuk werk: van korte klussen tot lange dienstverbanden, zowel uitzend- als detacheringsbanen.
 • Je hebt een vast aanspreekpunt die je kent en die weet wat je kan.
 • Je kunt het hele jaar door genieten van leuke evenementen die we voor je organiseren.

Werken als heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur werk je in een magazijn, loods of opslagplaats van een bedrijf. Met behulp van de heftruck breng jij (vaak zware) goederen op pallets van A naar B. Je laadt en lost vrachtwagens, regelt de aan- en afvoer van goederen en zet ze op de juiste plek. Samen met je collega’s zorg je dat alles soepel verloopt.

Wil je werken als heftruckchauffeur? Lees dan zeker verder. Je komt erachter wat je verdient, hoe je een heftruckcertificaat behaalt en wat je werktijden zijn. Bekijk hier onze vacatures.

Wil je je alvast inschrijven? Dat kan! Wij hebben dan je gegevens en een van onze recruiters belt je snel voor onze vacatures heftruckchauffeur. Schrijf je hier in:

 

Salaris heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur verdien je tussen de € 11 en € 14 bruto per uur, ofwel € 1907 – € 2427 per maand. Het salaris ligt vast in de cao van het bedrijf waar je voor werkt en is afhankelijk van je leeftijd en werkervaring. Soms werk je in onregelmatige diensten en krijg je extra toeslagen. Die euro’s zie je dan direct terug op je bankrekening.

Weten wat je netto (dus het geld dat op je bankrekening gestort wordt) overhoudt? Kijk dan op Loonwijzer.

  Opleiden: heftruck rijbewijs halen

Allereerst heb je een heftruckcertificaat nodig. Dat is heel belangrijk want het toont aan dat je weet hoe je veilig en verantwoord met de heftruck om moet gaan en geen gevaar vormt voor je collega’s die zich vaak te voet of met andere voertuigen om je heen bevinden.

Ervaring is niet altijd nodig. Er zijn ook genoeg vacatures heftruckchauffeur waar je als starter aan de slag kunt. AB Werkt kan je namelijk helpen je rijbewijs voor de heftruck te halen en daarna een leuke baan te vinden. Neem daarvoor contact op met een van onze recruiters bij jou in de buurt.

Werktijden

Als heftruckchauffeur werk je meestal 40 uur per week. De werktijden verschillen. Sommige bedrijven werken in dagdiensten. Maar het kan ook dat je in ploegen werkt en dus vroege, late of nachtdiensten moet werken. Hierdoor krijg je extra toeslagen waarmee je je salaris omhoog kan krikken.

Competenties

Om een goede heftruckchauffeur te zijn, zijn de volgende competenties belangrijk:

 • Nauwkeurigheid
 • Uitstekend zicht en inschattingsvermogen
 • Goede reactiesnelheid
 • Fysiek in orde
 • Technisch inzicht

Verschillende heftrucks waarmee je kan werken

Als heftruckchauffeur is het natuurlijk fijn om te weten met welk materiaal je werkt. Heftrucks zijn er in verschillende soorten en maten, en veel verschillende (grote) merken. Denk bijvoorbeeld aan: Caterpillar, Cesab, Hyundai, JCB, Linde, Mitsubishi, Still, Toyota en Yale.

 De mogelijkheden via AB Werkt

AB Werkt heeft veel mogelijkheden als je op zoek bent naar een vacature heftruckchauffeur. Je kunt bij ons terecht als je een ervaren heftruckchauffeur bent, maar ook als starter. We hebben 7 kantoren in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Je vindt dus altijd een baan bij jou in de buurt. Hieronder vind je onze actuele vacatures. Staat er geen vacature in jouw regio bij? Schrijf je dan hier bij ons in. We hebben namelijk vaak ook mogelijkheden zonder dat er een vacature open staat en gaan juist op zoek naar een opdrachtgever die bij jóu past.

Heftruckchauffeur geen baan voor jou? Kijk dan ook eens naar onze andere vacatures, zoals de vacatures voor logistiek medewerker.

Lees het verhaal van onze medewerker Patrick Moens, heftruckchauffeur bij AB Werkt.

Honderden kilo’s op je vork: ‘Het blijft een kick’

Pascal Moens

Van verpleegkundige tot machine operator en van Limburg tot Australië. Niet een alledaagse levensloop, maar wél die van Pascal Moens (30). Via AB Werkt kon hij aan de slag als heftruckchauffeur en groeide hij al snel door tot machine operator. Een afwisselend beroep met vele uitdagingen: geen dag is hetzelfde.

De Limburgse Pascal zit helemaal op zijn plek bij fruitcoöperatie Fruit Masters. Gek om te bedenken dus, dat hij ooit is begonnen met een opleiding tot verpleger. ‘Dat was een leuk probeersel, maar totaal niets voor mij. Ik nam het werk mee naar huis en kon het dus ook niet gescheiden houden. In de fruithandel is dat heel anders, daar neem je hooguit eens een appeltje mee naar huis’, lacht hij.

Zo gezegd, zo gedaan

Hoe Pascal in de fruitteelt terecht kwam? Dat begon allemaal met een documentaire. ‘In de film werd het landschap van Australië uitgelicht. Er borrelde iets bij me op en ik wist: hier moet ik heen.’ Zo gezegd, zo gedaan. Pascal vloog – met zijn werkvisum op zak – naar Mildura. ‘Met een werkvisum moet je natuurlijk werken. Toevallig had een Australische vriend van mij een baantje tussen de citrusvruchten. Daar sorteerden, verpakten en verzonden ze het fruit in hoog tempo. Ik was meteen verkocht: dit wil ik.’

Rotte appels uit de mand

Terug in Nederland solliciteerde Pascal via AB Werkt bij Fruit Masters, kreeg een spoedcursus machinebeheer en binnen twee maanden was hij officieel machine operator. ‘Ik zorg ervoor dat we alleen de klasse 1 appels overhouden.’ Dat doet hij met een sorteermachine die elk stuk fruit met behulp van tientallen camera’s volledig scant. Zijn ze rot, gerimpeld of misvormd? Dan worden ze eruit gepikt. ‘Die machine afstellen is maatwerk. Daar ben ik onder andere verantwoordelijk voor.’

Meer dan machines

Pascal is dol op de afwisseling die zijn baan biedt en dat is ook de reden dat hij het nu al elf jaar doet. ‘Storingen oplossen, contact houden met boeren, administratie doen en op de heftruck rijden – het hoort er allemaal bij’, vertelt hij. Zo’n heftruck mag je trouwens niet zomaar besturen. ‘Een certificaat heb ik al een tijdje op zak. Bij Fruit Masters heb je soms ladingen van honderden kilo’s. Dat blijft een kick geven.’

Foutje, bedankt!

Kick of niet, met een heftruck van tweeduizend kilo kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. ‘Tuurlijk, er kan wat fout gaan,’ begint Pascal. ‘Zo is er wel eens over mijn voet gereden met zo’n wagen. Gelukkig had ik netjes mijn werkschoenen aan.’ Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, staat veiligheid voorop in de voedselverwerkingsbranche. ‘Schoenen met stalen neuzen, wegmarkeringen op de vloer, regelmatig onderhoud, reflectiejassen en overal hekwerken’, dreunt Pascal op. ‘En deze regels worden allemaal nageleefd, daar doet niemand uit het team moeilijk over.’

Lol in alle talen

Nog zoiets wat Pascal gelukkig maakt: zijn team. ‘We zijn een informeel team van een stuk of twintig mensen, waarvan er veel uit Polen en Roemenië komen. We praten meestal in het Engels met elkaar en dat verloopt eigenlijk altijd goed.’ Pascal vindt het leuk om met hen samen te werken. ‘Ik leer ze Nederlandse woorden en zinnen. Zij leren mij Pools en Roemeens. Hele gesprekken kunnen we nog niet voeren, maar dat heb je ook niet nodig om lol met elkaar te hebben.’

Hart voor het land

Pascal houdt van de natuur en wat die allemaal te bieden heeft. ‘Dat is een must om in deze sector te werken’, licht Pascal toe. ‘We hebben respect voor boer en land en gaan met z’n allen voor de hoogste kwaliteit.’ Maar dat is niet het enige wat je in je moet hebben. ‘Een beetje stressbestendigheid is handig, die band blijft nu eenmaal lopen. En een oog voor detail, maar dat kun je hier ook prima ontwikkelen.’ Hij concludeert: ‘Heb je een groen hart? Dan ben je hier meer dan welkom.’

  

Benieuwd naar onze vacatures heftruckchauffeur? Neem contact op met een recruiter bij jou in de buurt.

Luna Limpens Recruiter - regio Midden-Limburg 06 - 55 16 45 15 roermond@ab-werkt.nl
Dunja Meis – Weijers Recruiter - regio Zuid-Limburg 06 - 55 16 50 82 beek@ab-werkt.nl
Richard van Fulpen Recruiter - regio Uden-Veghel 06 - 15 27 58 28 veghel@ab-werkt.nl
Recruitment regio Eindhoven – Helmond 06 - 15 18 72 27 hoogeloon@ab-werkt.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden