Opleiden van medewerkers

Als werkgever zoek je medewerkers die hun vak verstaan. Die voldoening halen uit hun werk, en zich blijven ontwikkelen en aanpassen aan de veranderende werkomgeving. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Daarom is opleiding essentieel. De AB Werkt Vakacademie biedt verschillende opleidingen en cursussen aan voor (potentiële) medewerkers.

Belang van bijscholing

Medewerkers zitten beter in hun vel als ze hun kennis en talent kunnen benutten op de werkvloer. Daar profiteer jij als werkgever ook van. Gemotiveerde werknemers zorgen voor een goede werksfeer, werken harder en melden zich minder vaak ziek. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zich ontwikkelen. Ook door de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt is dat cruciaal. Denk aan de opmars van robotisering en de vergrijzing. Medewerkers die zich kunnen aanpassen aan de (toekomstige) werkomgeving kunnen langer van waarde zijn én blijven voor jouw bedrijf.

Docenten uit het werkveld

AB Werkt investeert in de doorlopende ontwikkeling van mensen. Via onze eigen Vakacademie verzorgen we vakgerichte cursussen en opleidingen in alle sectoren. Dat doen we samen met gecertificeerde opleidingsinstituten. Doordat de trainers en docenten uit het werkveld komen, sluit het lesmateriaal naadloos aan op de praktijk. Dankzij verschillende tests krijgen we inzicht in de interesses, persoonlijkheid en talent van medewerkers. Zo kunnen zij gerichter keuzes maken en het beste uit zichzelf naar boven halen. En dat is van grote waarde voor jou als werkgever.

De Vakacademie: het aanbod

Het aanbod van de Vakacademie is groot – van opleidingen, e-learnings en cursussen tot werkleertrajecten. We bieden praktijkgerichte cursussen aan, zoals het behalen van een heftruckcertificaat, een CE-rijbewijs, een cursus leidinggeven of een cursus veiligheid op de werkvloer. Daarnaast verzorgen we specifieke vakopleidingen en leerwerktrajecten (BBL) voor de instroom van vakkrachten. Verder bieden we taalcursussen aan voor Nederlandse en internationale werknemers.

Hoe werkt het?

In een persoonlijk gesprek luisteren we naar je wensen en stippelen we samen met de medewerker(s) een opleidingsplan uit. Vervolgens bekijken we welke cursus of opleiding noodzakelijk is en aansluit op de werkzaamheden waarvoor je de medewerker(s) inzet. Hierbij bieden we desgewenst oplossingen op maat. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers van toegevoegde waarde zijn én blijven.

Heb je interesse?

Wil je de AB Werkt Vakacademie inzetten voor bijscholing van je medewerkers? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.