Klauwverzorging door AB Werkt

Klauwen en poten zijn de fundamenten van een koe. Als die niet functioneren zoals ze behoren te functioneren, is het onmogelijk om een gezond bedrijfsresultaat te behalen. AB Werkt helpt je op het gebied van klauwverzorging. Dat doen we vakkundig en met alle aandacht voor dierenwelzijn. Maar vooral ook snel, zonder onnodig gedoe. Omdat onze van oorsprong agrarische coöperatie met beide benen op de grond staat.

Professioneel team klauwverzorgers

Een gemiddelde rundveehouder in Nederland betaalt per jaar tussen de drie- en vijfduizend euro voor de gevolgen van klauwproblemen. De gevolgen zijn bekend. Een lagere melkproductie, verminderde vruchtbaarheid en eerdere afvoer. Wat je misschien nog niet weet: bij AB Werkt is dag in dag uit een professioneel team klauwverzorgers in de weer. Echte kennisspecialisten dus, die standaard beschikken over geavanceerde apparatuur om de klauwen van uw koeien gezond te houden. Daarnaast maken ze gebruik van meerdere behandelboxen, waardoor ook grotere groepen melkvee in een kort tijdsbestek behandeld kunnen worden.

Slim: gegevens verzamelen met Digiklauw

Om de klauwgezondheid van je rundveestapel te verbeteren, heeft AB Werkt een slimme, digitale monitor ontwikkeld: Digiklauw. Dit in samenwerking met andere AB’s in Nederland, Coöperatie Rundveeverbetering (CRV), de Vereniging voor Rundveepedicure en de Gezondheidsdienst voor Dieren. De klauwverzorgers van AB Werkt registreren de aangetroffen klauwaandoeningen op een tablet. Na afloop van hun werkzaamheden sturen ze de verzamelde gegevens naar jou en CRV.

Digiklauw levert zeer bruikbare informatie

Via de online VeeManager van CRV of een beveiligd deel op www.gezondeklauwen.nl weet je na elk bezoek van de klauwverzorger meteen wat de nieuwe status is van de klauwgezondheid binnen je bedrijf. In het dieroverzicht zie je de geschiedenis van elk afzonderlijk dier en in het bedrijfsoverzicht het verloop van de klauwgezondheid. Je kunt zelfs een vergelijking maken met landelijke cijfers via de klauwgezondheidsscore (KGS). Die loopt van 0 tot 100, met 50 als landelijk gemiddelde. Dit maakt de KGS tot een soort rapportcijfer.

Bedrijfsspecifiek gezondheidsplan

Voeding, huisvesting, hygiëne… Bij een duurzame gezondheid van je rundvee spelen meerdere factoren een belangrijke rol. Misschien wilt je je Digiklauw-informatie delen met je dierenarts, voerleverancier of een andere adviseur. Door deze gezamenlijke aanpak kun je een bedrijfsspecifiek plan opstellen om gezondheidsproblemen nog efficiënter te verhelpen en te voorkomen. Op de langere termijn levert de Digiklauwinformatie overigens ook een grote bijdrage aan je fokbeleid.

Meer informatie

Door koeien met klauwproblemen loopt uiteindelijk ook je financiële huishouding mank. Daarom helpen onze professionele klauwverzorgers je om flink te snijden in je bedrijfskosten. Wil je weten wat ze specifiek voor je kunnen betekenen? Neem dan voor meer informatie contact op met onze planning bedrijfsverzorging.