Schrijf je in bij AB!

Ook nu: (extra) inzet van arbeidsmigranten

Is het voor jou ook zo lastig om tijdelijk personeel te krijgen voor het (seizoens)werk? Door corona is dit nog moeilijker geworden. Via AB Werkt kun je toch tijdelijk extra (internationale) medewerkers inzetten op jouw bedrijf. Wij regelen alles voor je – ook op het gebied van coronapreventie.

Om piekperiodes op te vangen is de inzet van arbeidsmigranten vaak onmisbaar. Ook in coronatijd. AB Werkt zorgt voor de flexibele en veilige inzet van internationale medewerkers op jouw bedrijf.

Meer weten? Laat je gegevens achter

Dit vinden ondernemers van onze arbeidsmigranten

‘AB Werkt is een goede partij als het gaat een stabiele arbeidsplanning voor lange tijd. Voor mijn komkommerkwekerij regelen ze ieder jaar een groep arbeidsmigranten voor 8 tot 9 maanden. En dat alles 100% volgens de regels en met goede huisvesting in de buurt. Een betrouwbare partner die de zaken goed voor ons regelt.’
Corné Stouten, Komkommerkwekerij Stouten

‘AB Werkt heeft een grote pool aan mensen waaruit geplukt kan worden, met name voor de glastuinbouw. Ze komen afspraken erg correct na en zijn zeer correct in de verloning naar mijn medewerkers toe. Ze nemen de zoektocht naar geschikte kandidaten zeer serieus, ook als dat door pieken en dalen op een flexibele wijze moet. Ook over de inzet van internationale werknemers ben ik zeer tevreden. Er is er altijd wel eentje waar je twijfels over kunt hebben, maar dat heb je overal.’
Jack Keunen, Jakeba Seeds

‘Wij huren vijf internationale werknemers in via AB Werkt om de werkpiek op te vangen in het voorjaar. En dat bevalt goed. Het zijn harde werkers!’
Dennis Smarius, Boomkwekerij Van den Berk

Dit zijn slechts enkele quotes. Benieuwd naar een langer verhaal? 

Naast de ondersteuning door arbeidsmigranten kan AB Werkt je natuurlijk ook helpen met ondersteuning door Nederlandse medewerkers.

Geïnteresseerd in veilige en flexibele inzet van personeel?

Meer weten? Laat je gegevens achter

Veiligheid in coronatijd

Onze prioriteit is dat de inzet van tijdelijk extra medewerkers tijdens de coronacrisis veilig gebeurt, voor alle partijen. We staan in goed contact met de arbeidsmigranten die voor ons aan de slag gaan op jouw bedrijf. Met meertalige communicatie houden we onze internationale medewerkers op de hoogte. Zo werken we met een speciale informatiepagina, vertaald naar het Pools, Roemeens en Engels.

Daarnaast zorgen we er voor dat de huisvesting van de medewerkers voldoet aan de 1,5 meter norm en is het vervoer is aangepast aan de regels voor het maximaal aantal personen per voertuig.

Hoe werkt de inzet van arbeidsmigranten?

Voor internationale medewerkers werken we samen met speciale bemiddelaars in o.a. Polen, Roemenië en Bulgarije. Deze bemiddelaars vinden gekwalificeerde medewerkers voor onze vacatures. Door de intensieve samenwerking kennen ze onze organisatie, opdrachtgevers en vacatures. Daardoor weten ze welke mensen bij ons en onze opdrachtgevers passen: aanpakkers met een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit die je voor korte of langere tijd kunt inzetten. In samenwerking met de bemiddelaars zorgen we ervoor dat de bemiddelde medewerker goed voorbereid naar Nederland komt. Hij/zij weet bijvoorbeeld alles over AB Werkt, het bedrijf waarbij ze gaan werken en hoe het geregeld is met huisvesting.

Eerste dag in Nederland

Het is voor een internationale medewerker best spannend om in een ander land te gaan werken. Een onbekende taal, de mensen zijn nieuw en het werk is vreemd. We vinden het daarom belangrijk dat de medewerker zich prettig voelt en zo goed mogelijk is geïnformeerd. Voordat de medewerker naar Nederland komt, steken we hier al veel energie in. Maar ook bij aankomst wordt de medewerker goed door ons begeleid. Hij of zij wordt ontvangen door iemand die dezelfde taal spreekt en helpt met allerlei praktische zaken. De medewerker krijgt een welkompakket met alle informatie over het werken bij AB Werkt en het verblijf in Nederland. Op de huisvesting organiseren we een introductieavond en is er regelmatig een spreekuur voor alle vragen.

AB Werkt heeft op elk kantoor een team klaar staan die de taal van de internationale medewerker spreken en kunnen helpen met praktische én werkgerelateerde vragen.

Huisvesting

AB Werkt vindt een goede 'thuis'situatie voor haar internationale medewerkers erg belangrijk. Beschikt hij of zij niet over eigen huisvesting, dan regelen wij dit. In ons werkgebied maken we gebruik van een aantal grote en minder grote huisvestingslocaties. Wij vinden het belangrijk dat onze huisvesting netjes is, van alle gemakken voorzien en kwaliteit uitstraalt. Daarom zijn al onze huisvestingslocaties SNF-gecertificeerd: een keurmerk dat de kwaliteit van huisvesting waarborgt. De kosten voor huisvesting worden ingehouden op het salaris van de medewerker.

      

Werkplanning en vervoer

In samenwerking met opdrachtgevers komen we tot een contract en aantal uren werk. Onze planners en/of hospitality medewerkers informeren de medewerker over de werkplanning, voornamelijk via mail of een digitale portal. Soms wordt de werkplanning ook opgehangen op de huisvestinglocatie. Desgewenst regelen we vervoer via fiets of auto. 

Werkkleding

Heeft de internationale medewerker speciale werkkleding nodig zoals bijvoorbeeld werkschoenen, dan kan AB Werkt hiervoor zorgen. Van tevoren bepalen we samen wat er nodig is.

Hoe zit het met arbeidsmigratie in Nederland?

Nederland kan niet meer zonder arbeidsmigranten. Voor het werk dat zij doen, zijn onvoldoende Nederlandse mensen te vinden. De inzet van arbeidsmigranten groeit daardoor enorm en is belangrijk geworden voor de Nederlandse economie. Wat zijn de feiten en cijfers? De ABU deed er een onderzoek naar. Lees het hier.