Schrijf je in bij AB!

Dutch industrial manufacturing

Aan het woord: Pierre van den Broek - Eigenaar


'We zoeken mensen bij wie techniek in hart en ziel zit'

‘2017 was een bijzonder jaar. Ik sprong in het diepe door samen met mijn compagnon Dutch Industrial Manufacturing (DIM) over te nemen. Goed personeel vinden voor mijn bedrijf is niet eenvoudig. AB Werkt helpt bij die zoektocht. Als we iemand nodig hebben, kloppen we altijd eerst aan bij AB Werkt. Ze denken mee met onze vraag en informeren ons helder en eerlijk over het beschikbare personeelsaanbod. Bovendien reageren ze adequaat als ze kansen zien om goede mensen binnen te halen. Een betrouwbare partner dus.

Kansen
‘We hebben mensen nodig bij wie techniek in hart en ziel zit. Onze specialismes zijn machinebouw en automatisering. Een van onze belangrijkste producten is de Piñabar, een ananas-schilmachine. Daarvoor is kennis nodig van elektronica, hydrauliek en machines. Desondanks is praktijkervaring niet noodzakelijk, al is het natuurlijk wel mooi meegenomen.

‘Ook wij hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Ik maak me zorgen over het opleidingsniveau en het aantal mensen dat voor een technische opleiding kiest. Er kiezen steeds minder mensen voor techniek. Het moet ook een beetje in je DNA zitten. Daarom kijken we samen met AB Werkt ook naar zij-instromers. We denken dat daar kansen liggen.’

Aan het woord: Tomasz Wazydrag - Monteur


‘De fijne kneepjes van het vak leer ik tijdens mijn werk’


‘Twaalf jaar geleden ging ik voor het eerst aan de slag voor AB Werkt. Ik ging werken in de landbouwsector, omdat ik geen baan kon vinden in een andere sector. Onlangs sloeg ik, opnieuw via AB Werkt, een andere weg in. Vanwege gezondheidsproblemen wilde ik liever niet in de landbouwsector verder. Nu werk ik voor Dutch Industrial Manufacturing (DIM), waar ik me onder andere bezighoud met het installeren van machines en besturingssystemen. Mijn werk is heel divers. Ik bouw vooral frames en motoren, maar ik werk bijvoorbeeld ook aan verbeteringen van onze ananas-schilmachine, de Piñabar.

Ervaring opdoen

‘Ik ben pas kort bij DIM, maar ik merk nu al dat dit werk goed bij me past. Ik ben van nature gelukkig al best handig. De fijne kneepjes van het vak leer ik tijdens mijn werk. De komende jaren hoop ik veel ervaring op te doen en me zo verder te ontwikkelen. Ik ben blij dat AB Werkt me op dit spoor heeft gebracht.’

 


Anderen lazen ook