Hoe werkt het fasensysteem bij het uitzendbureau

Veel uitzendkrachten hebben vragen over hun rechten. Ons vaste antwoord: sinds 2015 hangen je rechten af van het aantal weken dat je voor AB Werkt werkt. We delen drie belangrijke wetenswaardigheden over het fasensysteem bij het uitzendbureau met je.

Je moet blijven werken om dezelfde rechten te houden

De overheid heeft in 2015 het fasensysteem bij het uitzendbureau in het leven geroepen. Hoe langer je voor dezelfde uitzendorganisatie werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Het loont dus om langere tijd via AB Werkt te werken

Fase A

In de eerste 78 weken die je voor ons werkt mogen jij en AB Werkt je contract op elk moment opzeggen. AB Werkt hoeft geen vervangend werk voor je te zoeken als je opdrachtgever je niet meer nodig heeft. Dat betekent natuurlijk niet dat we geen moeite zullen doen om vervangend werk voor je te vinden. We kunnen veel voor je betekenen als je je klus bij je opdrachtgever afloopt, of als je niet tevreden bent met het werk. Ook kunnen we je aan ander werk helpen als je een parttime opdracht hebt, terwijl je fulltime wilt werken.

Fase B

Na Fase A kom je in een fase met tijdelijke contracten. AB Werkt geeft je maximaal zes tijdelijke contracten in een periode van vier jaar. Heeft je opdrachtgever je niet meer nodig, dan zoeken we vervangend werk voor je. En als we dat niet kunnen vinden, betalen we een deel van je loon door. Als je minder dan 13 weken niet via ons hebt gewerkt, mogen we die weken optellen bij de vier jaar. Je blijft in Fase B. Heb je 26 weken of langer geen werk voor ons gedaan, dan ga je terug naar Fase A.

Fase C

In Fase C krijg je een contract voor onbepaalde tijd. Ook zijn we verplicht passend werk voor je te vinden als je opdracht afloopt. Daar doen we hard ons best voor. Lukt het toch niet om werk voor je te vinden, dan betalen we 90 procent van het loon van je laatste opdracht door.

Bij meer rechten horen ook meer plichten

Het is natuurlijk prettig om als uitzendkracht meer rechten te hebben. Maar bij die rechten horen ook plichten. Een voorbeeld is de opzegtermijn. In Fase A kun je met een opdracht stoppen wanneer je maar wilt. In Fase B en Fase C heb je een opzegtermijn van minimaal één maand. Ook goed om te weten: AB Werkt heeft dezelfde opzegtermijn als jij, maar we mogen je contract pas beëindigen met toestemming van het UWV Werkbedrijf.

Als je lang genoeg voor ons werkt, krijg je een contract voor onbepaalde tijd

Een groot voordeel van Fase B en Fase C is dat we ander werk voor je zoeken als je opdracht stopt. We moeten passende arbeid voor je vinden: werk van ongeveer hetzelfde niveau als het werk waarvoor je bent aangenomen. Ons aanbod mag niet meer dan twee functiegroepen lager zijn dan je eerste opdracht voor ons. Doen we een aanbod voor minder uren dan je op papier staat? Dan betalen we de rest van de uren 90 procent van het loon van je laatste opdracht door. Om je opgebouwde rechten niet kwijt te raken, moet je ons aanbod voor passende arbeid natuurlijk wel aannemen. Afslaan mag, maar dan word je teruggezet naar Fase A.

Meer weten over het fasensysteem? Neem contact op met ons, we geven je graag antwoord op je vragen.

AB Werkt 0475 – 35 20 30 of mail naar info@ab-werkt.nl

Check ook eens onze vacatures op de vacaturesite van AB Werkt. Check nu hier.

 

 

Pin It on Pinterest