Welkom op ons online platform

Hier lees je alles over werk en personeel. Interviews met onze medewerkers en klanten, tips over solliciteren en het aannemen van personeel en inspiratie hoe je het beste kunt halen uit jezelf én je medewerker. Wij helpen je verder. Ook dat is de kracht van samenwerken.

Het verhaal van…

Ik wilde niets liever dan met dieren werken

Ik wilde niets liever dan met dieren werken

Twee katten, twee honden, fretten en ratten. Het is een gezellige beestenboel bij Michelle Hensen thuis in het Zuid-Limburgse Beek. ‘Ik ben altijd al gek geweest op dieren en wilde niets liever dan met ze werken. Ik ben dan ook heel blij dat ik de kans kreeg om via AB Werkt in de varkenshouderij aan de slag te gaan. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangepakt.’ Lees hier het verhaal van Michelle.

Lees meer

Alles voor werkgevers

Alles voor werknemers

Flinke onweersbuien tijdens het werk: wat te doen?

Onweer komt in alle seizoenen voor. Maar de zwaarste onweersbuien ontstaan in de zomer als de temperaturen stijgen en het enorm vochtig is. Soms kan dit je overvallen en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Ook als je aan het werk bent. Hoe blijf je veilig bij onweer? Dat vind je in dit artikel.

Lees meer

Werken in de zon

Veel mensen werken in de buitenlucht. Dat is heel gezond. Maar het is wel belangrijk om je goed te beschermen tegen kracht van de zon. Elk jaar krijgen zo’n 60.000 mensen huidkanker. Het is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen nog maar stijgt. Heel belangrijk dat je dus alle maatregelen treft om jezelf daartegen te beschermen.

Lees meer

Actueel

Coronaprotocol voor land- en tuinbouw

Coronaprotocol voor land- en tuinbouw

In verband met het coronavirus is er een basisprotocol opgesteld waar werkgevers en werknemers in de land- en tuinbouw sector zich aan moeten houden. Dit alles om veilig te kunnen werken, reizen en wonen.

Lees meer
‘AB Werkt zorgt voor een toekomstbestendig bestaan’

‘AB Werkt zorgt voor een toekomstbestendig bestaan’

Om klanten, leden en medewerkers in de toekomst nóg beter te kunnen bedienen, startte AB Werkt in 2018 met een strategietraject onder de naam AB Werkt Next Level. Sindsdien is het bezig om hier invulling aan te geven en zo gezamenlijk een antwoord te hebben op ontwikkelingen de komende jaren. Marketing manager Christianne Kraan-Mooren vertelt hier meer over.

Lees meer

Pin It on Pinterest