Schrijf je in bij AB!

Week van het Groen

Werken in het groen is ontzettend breed en de werkzaamheden, van onderhoud tot aanlegwerkzaamheen, zijn seizoensgebonden. Een sector waar iedereen die graag buiten bezig is en groene vingers of technische rechterhanden heeft, aan de slag kan.

Veel kansen op een baan

Voor vakbekwame hoveniers, tractorchauffeurs en medewerkers groenvoorziening zijn er volop kansen op werk. Werkgevers zijn dringend op zoek naar deze vakmensen.

Vind je het lekker om buiten bezig te zijn, heb je groene vingers of graag bezig met machines zoals bijvoorbeeld tractoren, bosmaaiers of motorkettingzagen dan kun je ook aan de slag via AB Werkt. Bovendien zorgen wij via de AB Werkt Vakacademie dat je een opleiding kunt gaan volgen. Een opleiding speciaal voor mensen die in het groen aan de slag willen of die zich verder willen ontwikkelen.

Mensen die al werken in deze groenbranche of nog een opleiding volgen vertellen vol enthousiasme over hun vak. Waarom ze graag in deze branche werken, wat doen ze dan precies en welke opleidingen zijn er allemaal? 

We vertellen je graag meer

En eigenlijk vertellen niet wij, maar vooral de mensen die zelf werken in deze wereld. Als medewerker, als leerkracht of als accountmanager. Diverse verhalen vanuit diverse invalshoeken.

Jordy Wijnhoven

Jordy volgt de opleiding voor aankomend hovenier via de Vakacademie. En hij is blij met deze opleiding. Een mooie combinatie van theorie en praktijk. En wat hij er mee gaat doen? Lees daarvoor gerust verder.

Lees hier verder

Sue Titulaer

Sue Titulaer, HR adviseur Opleidingen en Ontwikkeling bij AB Werkt, vertelt enthousiast over de groenopleidingen die we aanbieden vanuit de AB Werkt Vakacademie. Hier worden vakmensen opgeleid die meteen aan de slag gaan via AB Werkt. Een kans voor iedereen die in het groen aan de slag wil. 

Lees hier haar verhaal

Merel van Stipdonk

Merel van Stipdonk kan het wel van de daken schreeuwen; de groene sector is zo mooi en uitdagend. 'Jongeren met interesse in techniek kunnen bij ons eccht hun hart ophalen.' Deze werkgever Stipdonk Landschapsinrichting werkt dagelijks in het groen. En dat dat een mooi vak is, dat blijkt uit dit verhaal. 

Kijk hier snel verder

Jos Boumans

Jos Boumans is accountmanager bij AB Werkt en heeft contact met opdrachtgevers zoals hoveniersbedrijven en groenvoorzieners. En hij ziet daar een tekort aan mensen. Een baan voor een hovenier of groenvoorziener is dan ook zo goed als zeker. Jos vertelt over de ontwikkelingen in de wereld van het groen en waarom werken in deze branche zo leuk en afwisselend is. 

Lees hier meer

Jan Bos switcht naar een carrière als hovenier

Hij werkt nu als bedrijfsverzorger bij AB Werkt, maar hij wil wat anders gaan doen. Hij wil aan de slag als hovenier. Daarom volgt hij nu de hoveniersopleiding bij de AB Werkt Vakacademie en hij vertelt hoe blij hij hiermee is en hoe hij zijn toekomst in de groenbranche ziet. 

Bekijk hier het verhaal van Jan

Ger Mennen, docent groenopleidingen

Hij geeft al dertig jaar les aan de groenopleidingen van het Citaverde College en daarbij ook aan deelnemers aan de Vakacademie van AB Werkt. 

'Wie echt wil, heeft honderd procent kans op een baan. Dat willen is belangrijk.' Deze enthousiaste vakleerkracht vertelt over de inhoud van de opleidingen en de mogelijkheden die het biedt voor een carrière in het groen.

Meer weten? Lees hier verder 

Wil jij ook aan de slag in het groen? 

AB Werkt heeft dagelijks nieuwe vacatures in de groenbranche.

Bekijk hier snel de vacatures en schrijf je in!