Schrijf je in bij AB!

Week van de Varkenshouderij

De week van de varkenshouderij

De varkenshouderij is een branche die volop in beweging is en een branche waarin AB Werkt ook veel beweegt. Vanuit bedrijfsverzorging, detachering en uitzenden maar ook vanuit de HAER advies kant waarin we de ondernemer ondersteunen bij alle personeelsvragen.

Mensen die werkzaam zijn in deze tak van dierhouderij vertellen vol enthousiasme over hun vak in deze varkenshouderij. Deze week stellen we de mensen in de varkenshouderij centraal. Waarom werken ze hier zo graag, wat doen ze, welke opleidingen kun je volgen om deze branche te gaan werken?

Zeven interviews

In zeven interviews met AB’ers en mensen die samenwerken met AB’ers willen we jullie graag meenemen in de wereld van de varkenshouderij. Mensen die werken in de kraamstal, een opleider en bijvoorbeeld ook een accountmanager van AB Werkt die veel bij de varkenshouder over de vloer komt. Diverse verhalen vanuit diverse invalshoeken.

Maikel Geurts

We beginnen met Maikel Geurts, 25 jaar en woonachtig in Helden. Hij werkt zowel thuis bij zijn ouders in de varkenshouderij alsook als gedetacheerde bij De Krulstaart BV. Waarom werkt hij hier, welke ontwikkelingen ziet hij en vooral waarom hij met zoveel plezier in deze branche werkt.

Lees hier verder

Jan en Annette van Enckevort

Jan en Annette van Enckevort, varkenshouders in Kelpen-Oler. Het bedrijf uit een failiiete boedel opgekocht en nu een bloeiende varkenshouderij. Een bijzonder verhaal over twee mensen die vol verve vertellen over hun varkenshouderij. 

Lees hier verder

Rinie Saasen en Teun van Oerle

Rinie is de eigenaar van de varkenshouderij en Teun werkt met ontzettend veel plezier bij Rinie. Hoe ziet hun dag eruit, wat doen ze en hoe gaan ze met "hun varkens" om. 

Lees het hier

Anja Derks, accountmanager dierlijk bij AB Werkt

'Als je gemotiveerd bent, initiatief toont en plezier hebt in wat je doet, ben je al een heel eind', over kansen en werken in de varkenshouderij. 

Lees hier verder

Lars Coolen, leerling in de varkenshouderij

Hij wilde zijn handen vooral uit de mouwen steken. Daarom is Lars via AB Werkt een BBL-opleiding in de varkenshouderij gaan volgen. 

Hoe ziet zijn dag eruit?

Theo Boumans, docent varkenshouderij

Ik wil iedereen die van dieren houdt, aanraden om na te denken over een baan in de varkenshouderij.

Lees hier verder

Wil jij ook werken in de varkenshouderij?

AB Werkt heeft dagelijks nieuwe vacatures in de varkenshouderij. 

Bekijk hier de vacatures