Schrijf je in bij AB!

Week van de boomkwekerij

De boomteelt is een dynamische branche die goed vertegenwoordigd is in Zuid-Nederland. Precíes de regio waar AB Werkt ook veel opereert en we zijn dan ook erg actief in de boomteeltsector. Vanuit detachering en uitzenden, maar ook vanuit de HAER-advies kant waarin we de ondernemer ondersteunen bij alle personeelsvragen.

We nemen je deze week mee in de wereld van de boomteelt. Door interviews met een medewerker en klanten, die enthousiast vertellen over hun werk in de boomkwekerij. Ook lees je meer over over onze boomteeltopleiding en geven we je inzicht in onze mooie vacatures in de boomteelt. 

Michael Oosterhoff - medewerker in de boomkwekerij

We beginnen met Michael Oosterhoff, die sinds medio 2018 in Brabant in de boomkwekerij werkt. En dat bevalt hem goed. Eerder werkte hij in de paardenbranche werkte, daarom is dit werk nieuw voor hem. Hij overweegt om de boomteelt-opleiding van AB Werkt te gaan doen. Waarom hij koos voor deze carrièreswitch en waarom het hem zo goed bevalt, lees je in dit artikel.

Lees hier verder. 

Quickhedge - klant in de boomkwekerij

Quickhedge uit het Brabantse Boekel kweekt kant-en-klare hagen. Ze garanderen daarmee 'Privacy within one day' en leveren aan klanten in heel Europa. Deze boomkwekerij maakt volop gebruik van innovatie en de nieuwste technologie. Kijk in het filmpje hieronder mee hoe ze dat doen.

Quickhedge in het Brabantse Boekel

Quickhedge in Boekel, Noord-Brabant

Bekijk deze video op YouTube

Frank Coenders - klant in de rozenkwekerij

Frank Coenders Kwekerijen in het Noord-Limburgse Grubbenvorst produceert met acht vaste medewerkers rozenonderstammen, een- en tweejarige rozen, stamrozen en akkerbouwgewassen voor de vruchtwisseling. Dit doet hij in kassen, en in de buitenlucht op containervelden. Zijn klanten zitten met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is hard werken om een goede marktpositie te behouden; continue investeren in automatisering en nieuwe, verrassende rassen. Lees mee met dit vooruitstrevende bedrijf.

Lees hier verder.

De Boomteeltopleiding van AB Werkt

Het opleidingsinstituut van AB Werkt, de Vakacademie, biedt een speciale opleiding in de boomteelt. In deze opleiding ga je werken en leren tegelijk. Bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de boomkwekerij, maar zich verder willen ontwikkelen. Of voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en de boomkwekerij wel zien zitten. AB Werkt betaalt de opleiding voor je. Meer weten?

Lees hier verder over de opleiding en inschrijven.

Vacatures in de boomteelt

Heb jij bovenstaande verhalen gelezen en ben je helemaal enthousiast geworden over de boomkwekerij-branche? Groot gelijk! We hebben mooie vacatures voor je. 

Bekijk ze hier.