Schrijf je in bij AB!

Tuinbouw vacatures

In de tuinbouw heb je verschillende teeltvormen. In de vollegrond worden tuinbouwgewassen geteeld in de buitenlucht, zoals groenten, snijbloemen, fruitteelt, boomteelt en bloembollenteelt (sierteelt). Bij glastuinbouw vindt de productie plaats in kassen. Wij hebben bij AB Werkt regelmatig tuinbouw vacatures. Deze zijn heel divers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onderstaand tref je onze actuele tuinbouw vacatures aan. 

En staat jouw vacature er niet bij? Probeer dan eens het overzicht met alle vacatures.

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 37

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Heftruckchauffeur ben je verantwoordelijk voor het verplaatsen van kisten met gerooide en geschoonde bloembollen.

Plaats/regio

Regio Midden-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Meewerkend Voorman ben je verantwoordelijk voor de aanvoer van bloembollen en het verpakkingsmateriaal. Ook het afvoeren van de verpakte bloembollen en de controle van de sorteermedewerkers en aansturen van ongeveer 25 medewerkers behoort tot je taken.

Plaats/regio

Regio Noordoost Noord-Brabant

Functieprofiel

In de functie van Allround Medewerker Plantenkwekerij ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden binnen het bedrijf.
Dit betekent ieder seizoen andere werkzaamheden waar je samen met het team mee aan de slag gaat.
In het voorjaar en de zomer heeft het bedrijf een piek en richt het zich voornamelijk op het klaarmaken van bestellingen.
Hierbij komen de volgende werkzaamheden kijken:
 • Orderpicken
 • Klaarzetten en inpakken van bestellingen
 • Planten snoeien
 • Onkruid wieden
In het najaar en de wintermaanden werk je voornamelijk in de kas en ben je bezig met de voorbereidingen voor de piek in het voorjaar.
Hierbij komen werkzaamheden kijken als:
 • Planten naar binnen halen voor de overwintering
 • Stekken
 • Onderhoudsklussen

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

Als Medewerker Boomkwekerij ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden op de kwekerij. De werkzaamheden bestaan uit het planten, snoeien, aanbinden en rooien van de laan- en vruchtbomen. Daarnaast bedien je de machines en voer je tractorwerkzaamheden uit.
Afhankelijk van het seizoen voer je ook werk in de loods uit.

Plaats/regio

Regio Noordoost Noord-Brabant

Functieprofiel

Als medewerker boomkwekerij ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden op het bedrijf jaarrond.
In het voorjaar en in de zomer is er veel productiewerk beschikbaar ter voorbereiding van projecten. De werkzaamheden bestaan dan o.a. uit:
 • stek maken (in de kas)
 • potten en overpotten van de planten (in de kas)
 • het snoeien en verzorgen van de planten
 • onkruid wieden (buitenwerk)
In het najaar doet het bedrijf veel aan handel en zijn de werkzaamheden ook anders. Je gaat je dan o.a. bezighouden met:
 • sorteren van de planten
 • klaarmaken van bestellingen
 • laten en lossen van planten
Pagina 1 van 8
 Volgende Einde

Glastuinbouw

In de glastuinbouw wordt onder glas geteeld, met behulp van klimaatbeheersing. Hiermee wordt de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, lichthoeveelheid en de bestrijding van plantenziekten en plagen gereguleerd. Het gaat bij glastuinbouw vaak om de teelt van groenten, snijbloemen en potplanten. In de glastuinbouw worden plantenziekten en plagen steeds vaker biologisch bestreden. De werkzaamheden in de glastuinbouw gaan het hele jaar door. Voor meer info ga je naar: glastuinbouw

Fruitteelt

Fruitteelt is de tak van tuinbouw dat zich bezighoudt met het telen van fruit, waaronder appels, peren, kersen en pruimen. Van elke fruitsoort zijn er bovendien verschillende rassen. De fruitteelt is verbonden met het fruitseizoen. Dit begint elk jaar in mei en eindigt in september: de fruitpluk. Voor meer info ga je naar: fruitteelt.