Schrijf je in bij AB!

Tuinbouw vacatures

Vacatures in de tuinbouw

In de tuinbouw heb je verschillende teeltvormen. In de vollegrond worden tuinbouwgewassen geteeld in de buitenlucht, zoals groenten en snijbloemen. Andere buitenteelten zijn: de fruitteelt, boomteelt en bloembollenteelt (sierteelt). Sommige groenten, zoals koolsoorten, worden door akkerbouwers geteeld. Dit wordt de 'grove groententeelt' genoemd. Bij glastuinbouw vindt de productie plaats in kassen. Wij werken nauw samen met diverse tuinbouwbedrijven en hebben diverse vacatures.

Glastuinbouw

In de glastuinbouw wordt onder glas geteeld, met behulp van klimaatbeheersing. Hiermee wordt de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, lichthoeveelheid en de bestrijding van plantenziekten en plagen gereguleerd. Het gaat bij glastuinbouw vaak om de teelt van groenten, snijbloemen en potplanten. In de glastuinbouw worden plantenziekten en plagen steeds vaker biologisch bestreden. De werkzaamheden in de glastuinbouw gaan het hele jaar door. Voor meer info en vacatures ga je naar deze pagina: glastuinbouw

Fruitteelt

Fruitteelt is de tak van tuinbouw dat zich bezighoudt met het telen van fruit, waaronder appels, peren, kersen en pruimen. Van elk soort fruit zijn er bovendien een aantal rassen. De fruitteelt is verbonden met het fruitseizoen. Dit begint elk jaar in mei en eindigt in september: de fruitpluk. Voor meer info en vacatures ga je naar deze pagina: fruitteelt

Paddestoelen

Ook valt het kweken van paddestoelen onder de tuinbouw branche. 

Wil je aan de slag in de tuinbouw? Hieronder vind je onze actuele tuinbouw vacatures.

Gevonden vacatures

Totaal aantal vacatures gevonden: 26

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Tractorchauffeur ben je verantwoordelijk voor het transportwerk en het inschuren van aardappels van het veld naar de loods.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

Als productiemedewerker groenteteelt werk je mee in het oogstproces en bij het verwerken van de wortelen. Je wast de wortelen met behulp van een machine, verzorgt het transport met een tractor en kipper en oogst de wortelen met een rooier. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor kleinschalig onderhoud aan machines.

Plaats/regio

Regio Noord-Limburg

Functieprofiel

In de functie van Tuinbouwmedewerker veredeling ben je verantwoordelijk voor het oogsten van zaad van planten die gebruikt worden voor de vermeerdering. De planten staan zowel in de kas, als buiten in de vollegrond. Je wordt ingezet bij de 'natte schoning'. Natte schoning houdt in dat de zaden uit de bessen worden gewonnen. De werkwijze hierbij is dat de bessen worden gespoeld en er daarna uit worden geklopt.

Plaats/regio

Regio Zeeland

Functieprofiel

Voor de komende oogst van uien en aardappelen zoeken wij een trekkerchauffeur die mee kan rijden in de oogst. Het werk betreft o.a. het meerijden met een kar onder de rooier. Verder ben je verantwoordelijk voor het rijden van het product naar de loods en het product achteruit met de kar in de stortbak te lossen.
We zoeken hiervoor iemand die al behoorlijke ervaring heeft in het rijden op de trekker tijdens de oogst. Het werk start omstreeks week 37 in de uien, daarna volgt het rooien van de aardappelen zodat alles omstreeks week 41 klaar zou moeten zijn (dit uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden).

Plaats/regio

Regio Zeeland

Functieprofiel

In de functie van agrarisch medewerker ben je verantwoordelijk voor allerlei voorkomende werkzaamheden op het akkerbouwbedrijf. In de winter sorteer je pootgoed, transporteer je pootgoedkisten met een heftruck, snoei je op de camping, help je met het schoonmaken van de kippenstal, onderhoud je machines en assisteer je bij het leveren van de aardappelen en uien. In het voorjaar bestaan je werkzaamheden voornamelijk uit trekkerwerk, zoals het land klaar leggen en wellicht zaaien in de toekomst. In de zomer selecteer je pootgoed, strooi je kunstmest, schoffel je in de gewassen en maak je enkele dagen de kippenstal schoon. Het najaar staat in het teken van oogsten en zaaien, waarbij je veel trekkerwerk moet doen.
Pagina 1 van 6
 Volgende Einde

En staat jouw vacature er niet bij? Probeer dan eens het overzicht met alle vacatures.

Deel deze pagina: