Schrijf je in bij AB!

Planner agrarische bedrijfsverzorging – Regio Uden

Coördinerende fulltimebaan voor hbo’er met mensenkennis die altijd weer een oplossing vindt en sterk is in organiseren. Werk je liever parttime en voldoe je aan het gewenste profiel, dan zien we ook jouw reactie graag tenenmoet.

Hoe een dag er uit ziet?

Je start de dag met een kop koffie (of thee). Vervolgens bespreek je samen met je team wat er vandaag op de agenda staat, jullie zijn met z’n vieren. Samen met je collega’s bekijk je de hulpvraag van onze leden, de aard van de werkzaamheden, de tijd die nodig is en de werklocatie. Rond lunchtijd ga je gezamenlijk met collega’s een hapje eten. Gedurende de dag heb je veel (telefonisch)contact met zowel de bedrijfsverzorgers als onze leden. Met name het contact met de bedrijfsverzorgers komt de werkrelatie ten goede. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor onze leden en stemt daarbij de vraag nauwgezet af op de beschikbare bedrijfsverzorgers. In de middag controleer je de urenregistratie, verwerk je aanvragen van leden in ons systeem en werk je mutaties bij in onze planningstool.

Wat doe je nog meer?

-       Je bent verantwoordelijk voor het plannen en matchen van de bedrijfsverzorgers bij onze agrarische leden in de regio Noord-Brabant en Limburg;
-       Je adviseert klanten en signaleert behoeftes die spelen op het gebied van arbeid;
-       Je houdt ontwikkelingen in de sector nauwgezet in de gaten zodat je samen met je team goed voorbereid bent, ook op de toekomstige vragen van de klant.     

Wie ben jij en wat verwachten we van jou?

-          Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
-          Je hebt bij voorkeur enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
-          Je hebt sterke affiniteit met de agrarische sector;
-          Je hebt ervaring in het werken met kantoorautomatisering en het werken met systemen;
-          Het is voor jou geen bezwaar bij toerbeurt in het weekend telefonische bereikbaarheidsdienst te hebben.

Je geeft blijk van groot organisatietalent, zodat al je projecten op rolletjes lopen en de planning van bedrijfsverzorgers en leden optimaal op elkaar is afgestemd. Met je praktische instelling en stressbestendigheid slaag jij er in het hoofd koel te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Je brengt elke keer weer ál je mensenkennis in het geweer zodat onze bedrijfsverzorger gemotiveerd onze leden kunnen ontzorgen op een manier die past bij de normen en waarden van AB Werkt.

Wat kun je van ons verwachten?

-       Een passend salaris en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden;
-       Een laptop en telefoon van de zaak;
-       Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 41 vrije dagen per jaar;
-       We omarmen het ‘nieuwe werken’ (tijd- en plaatsonafhankelijk werken).

Wie zijn wij?

AB Werkt is uitzend-, detacherings-, payroll-bureau én HR-adviseur voor Zuid-Nederland. Wij helpen mensen aan werk. En werkgevers aan mensen. Wij zijn gespecialiseerd in agro, groenvoorziening, food, industrie en logistiek. In al onze diensten staat de kracht van samenwerken centraal. Samen steken we graag de handen uit de mouwen. Het liefst vandaag nog!

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over de functie? Verras ons dan met je sollicitatie! Die kun je mailen naar Remy Baeten, Corporate recruiter bij AB Werkt: rbaeten@ab-werkt.nl. Heb je nog vragen, dan kun je bellen via: 06 - 55 16 46 13.