Zit accountmanager Jeroen binnenkort bij jou aan de keukentafel?

artikel

Wanneer je als agrarisch ondernemer onverhoopt ziek wordt – of op vakantie wilt – dan wil je dat je bedrijf gewoon kan doordraaien zonder je daar zorgen over te hoeven maken. Met de bedrijfsverzorging van AB Werkt zit dat wel goed. Iemand die daar alles vanaf weet is Accountmanager Bedrijfsverzorging Jeroen Spierings. 

De 33-jarige Jeroen werkt al meer dan vijf jaar voor AB Werkt. Hij heeft het agrarische bloed inmiddels dus al flink door zijn aderen stromen. Waar hij begon als planner, is hij nu als leidinggevende verantwoordelijk voor alle 56 bedrijfsverzorgers in heel Zuid-Nederland. Hij vormt daarbij de schakel tussen de leden en bedrijfsverzorgers. Een flinke taak, die hij elke dag met veel plezier uitvoert.

Zelf melken

Jeroen heeft zijn agrarische kennis in de praktijk opgedaan, toen hij ooit als chauffeur van mengvoer werkte én een enkele vakantie vulde met het werken bij een melkveebedrijf. In zijn tijd bij AB Werkt heeft hij ook zo nu en dan zelf de handen uit de mouwen gestoken door klanten te helpen bij met melken van het vee. “In heel drukke periodes heb ik wel eens vóór en na kantoortijd uitgeholpen, en soms draai ik nog wel eens een hele dag mee. Zo blijf ik in contact met het werkveld en de mensen, en ik vind het eigenlijk ook gewoon heel leuk om te doen”, vertelt Jeroen.

Persoonlijke aanpak

Als accountmanager is Jeroen druk in de weer met het koppelen van vraag en aanbod. Zodra een ondernemer kampt met ziekte of verlof, komt deze melding bij de planning terecht en gaat hij samen met de planner aan de slag. “Ik ga langs bij het betreffende lid, en inventariseer de behoefte: wat is er nodig en wie past het beste bij de klus? Het is altijd een persoonlijke aanpak, dat werkt goed en we merken dat dat erg wordt gewaardeerd. Ik zit dus geregeld bij mensen aan de keukentafel om de vraag te bespreken en de mogelijkheden door te nemen. Dat we zulke kort lijntjes hebben is prettig, zowel voor mij als voor hen.”

Klik met de ondernemer

Een match maken is niet altijd even eenvoudig. Sommige verzorgers werken bijvoorbeeld liever voor kleine ondernemingen en andere bij grotere bedrijven. “Bij het zoeken naar een geschikte kandidaat kijken we dus niet alleen naar vaardigheden en vakkennis, maar zeker ook naar de klik met de ondernemer. We merken gelukkig wel dat leden ons vertrouwen met de mensen die we leveren. Het zijn dan ook ervaren bedrijfshulpen. Het is geen uitzondering als iemand veertig jaar ervaring heeft in de branche.”

Bedrijfsverzorging 2.0

Een andere uitdaging die momenteel erg actueel is, is de automatisering binnen de agrarische sector. Niet elk bedrijf gaat daar op hetzelfde tempo in mee. Dat is ook iets om rekening mee te houden. “We werken momenteel aan Bedrijfsverzorging 2.0, waarin goed wordt gekeken naar de vereiste ontwikkeling die onze mensen nodig hebben om mee te kunnen met de veranderingen die spelen, zoals melkrobots, werken met voedercomputers en het interpreteren van data. Zo zorgen we dat ons korps klaar is voor de toekomst, die onvermijdelijk in het teken staat van meer automatisering.”

Het aantrekken van pas-afgestudeerden speelt hier ook een rol in. “Jonge agrariërs die ooit – als hun ouders daar klaar voor zijn – het familiebedrijf willen overnemen, kunnen als bedrijfsverzorger veel praktijkervaring op doen en een kijkje achter veel verschillende schermen krijgen. Dat is ideale werkervaring om later een eigen bedrijf mee te starten.”

Ten tijde van schrijven is er een flinke piek in het aantal aanvragen. Jeroen heeft het dus druk, hij moet dóór. Hij wil daarbij wel nogmaals vermelden dat hij echt geniet van zijn werk. “Ik hou van de variatie, elke dag is anders. En het is dankbaar werk; wij helpen ondernemers die het moeilijk hebben. Ik zou niets anders willen doen.”

Lees hier het verhaal van bedrijfsverzorger Math de Haas, al 40 jaar in dienst bij AB Werkt.

of van Jan van der Avoort, ook al 40 jaar een tevreden bedrijfsverzorger

 

Heb je vragen over het lidmaatschap bij AB Werkt, of wil je andere informatie over Bedrijfsverzorging ontvangen? Neem dan contact op met Jeroen.

Jeroen Spierings Teamleider Bedrijfsverzorging 06 - 21 68 66 06 jspierings@ab-werkt.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden