Zeven redenen om te kiezen voor een uitzendbureau

blog

Zoek je nieuw personeel? Een uitzendbureau kan de oplossing bieden. Lees deze zeven voordelen. Alvast een tipje van de sluier: voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten!

1. Het scheelt je (veel) tijd

Een sollicitatieprocedure kost veel tijd. Het begint met het opstellen van een goede vacaturetekst. Vervolgens moet je deze plaatsen op de juiste websites en kanalen, zoals vacaturesites of social media. En dan ben je er nog niet: dan is het zaak om alle cv’s en sollicitatiebrieven door te nemen. Kandidaten uitnodigen, inplannen, een aantal keren spreken. Maar ook: kandidaten afwijzen en telefoontjes beantwoorden. Die tijd is vaak niet ingeroosterd en gaat ten koste van je dagelijkse bezigheden.

Schakel je een uitzendbureau als AB Werkt in, dan laat je de werving en selectie helemaal aan ons over. We kennen de arbeidsmarkt als onze broekzak, hebben een groot netwerk van werkzoekenden en weten precíes waar we de juiste kandidaat voor je kunnen vinden. We plaatsen de vacature niet alleen op onze eigen website, maar werken ook samen met grote vacatureplatforms, specialistische sites en hebben goede contacten met bijvoorbeeld het UWV of scholen. Daarnaast zetten we sociale media in om geschikte kandidaten te vinden. Een gespecialiseerde recruiter behandelt alle sollicitaties en de accountmanager plant voor jou een gesprek in met juist die kandidaat. Bijkomend voordeel: we checken iemands referenties, zodat je zeker weet wat voor vlees je in de kuip hebt.

2. Je profiteert van meer flexibiliteit

Neem je een medewerker rechtstreeks in dienst, dan kun je hem of haar maximaal twee tijdelijke contracten geven binnen drie jaar, met één maand proeftijd. Via een uitzendbureau werkt dat anders. Dat zet het fasensysteem van de ABU in voor arbeidscontracten. Daardoor kun je je medewerker langer flexibel inzetten, in totaal vier jaar. In de eerste anderhalf jaar mag je het contract ieder moment opzeggen. Meer hierover lees je in ‘Hoe werkt het fasensysteem via een uitzendbureau’.

3. Geen omkijken naar juridische rompslomp

Neem je zelf personeel aan, dan ben je veel tijd kwijt aan contracten en salarisadministratie en de wet- en regelgeving die daarbij hoort. Dat heet het juridisch werkgeverschap. Een uitzendbureau neemt het juridisch werkgeverschap over. Daaronder valt:

  • personeelsadministratie: het maken van contracten, salarisverwerking en -betaling, afdrachten van wettelijke premies. Je kunt erop vertrouwen dat alles klopt en volgens de regels van de wet wordt nageleefd.
  • werkgeversrisico’s: is een medewerker ziek, dan hoef je niet door te betalen. Dat is het risico van het uitzendbureau. Daarnaast neemt het bureau ook de verzuimbegeleiding op zich.

4. Alleen betalen voor gewerkte tijd

Neem je een medewerker zelf in dienst, dan krijgt hij of zij een contract voor een vast aantal uren per week die jij als werkgever vervolgens moet betalen. Oók als er een periode minder werk is. Als je kiest voor een uitzendbureau, betaal je (de eerste anderhalf jaar) alleen de uren die iemand daadwerkelijk werkt.

5. Je kunt snel op- en afschalen

Via een uitzendbureau kun je snel met (groepen) medewerkers op- en afschalen op je bedrijf. Ideaal bij bijvoorbeeld bij piekperiodes. Stopt een project, dan kun je snel en zonder consequenties afscheid nemen van de uitzendkrachten. Ook als een medewerker toch niet functioneert, dan kan je het dienstverband snel beëindigen.

6. Inzet van internationale werknemers mogelijk

Ook voor internationale medewerkers kun je vaak terecht bij een uitzendbureau. AB Werkt heeft intensieve contacten met bemiddelaarsbureaus in het buitenland die voor ons de juiste kandidaten voor de vacatures zoeken. In Nederland regelen wij vervoer van en naar het werk en nette huisvesting. Allemaal volgens de regels van de Nederlandse wet. Onze speciale begeleiders spreken de taal van de medewerkers en helpen met allerlei praktische en werk gerelateerde zaken.

7. Het is goedkoper dan je denkt

Waarschijnlijk denk je dat het duurder is om via een uitzendbureau een medewerker in te zetten. Als je puur kijkt naar de rekening aan het eind van de maand, dan klopt dat. Maar tel eens uit wat het zou kosten als je al dat werk zelf zou doen? De uren die je steekt in het intensieve sollicitatieproces, tot het in orde maken van het papierwerk. En als je medewerker ziek wordt, zijn de kosten voor jou. Net als alle afdrachten en premies die je moet voldoen. Al met al een hele kostenpost. Bij een uitzendbureau vallen al deze dingen onder één totaaltarief. Zonder extra bijkomende kosten, zodat je weet wat je kan verwachten. De medewerker gaat aan de slag, de rest doet het bureau. Tel uit je winst!

Wil je meer weten?

Ga dan vrijblijvend in gesprek met een van onze accountmanagers die je precies kunnen vertellen hoe het werkt. Klik hier voor het dichtsbijzijnde regiokantoor.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren