Wijs medewerkers op gratis cursussen en opleidingen

artikel

Wist je dat jouw medewerkers diverse gratis opleidingen en cursussen kunnen volgen? Wijs medewerkers op gratis cursussen en opleidingen. Daarmee kunnen zij zich verder ontwikkelen en van nog meer waarde zijn binnen jouw bedrijf. Lees hier meer over alle mogelijkheden.

Blijven leren is erg belangrijk. Want de wereld om ons heen verandert razendsnel, en ook veel beroepen zijn al lang niet meer vergelijkbaar met tien jaar geleden. Denk aan de steeds verder toenemende digitalisering. Door regelmatig een cursus of opleiding volgen, blijven jouw medewerkers bij de tijd of kunnen ze doorgroeien in hun huidige functie. Daarnaast is blijven leren ook heel erg leuk en bind je mensen meer aan jouw organisatie.

Subsidie van de overheid

Er zijn diverse mogelijkheden om vakgerichte scholingen te doorlopen die gratis zijn. Daarom heeft de overheid heeft hiervoor speciaal budget vrijgemaakt. Dit is bedoeld om mensen te helpen zicht te ontwikkelen en zo waardevol te zijn voor de arbeidsmarkt.

Voorbeelden van opleidingen

Op de websites van ‘Nederland Leert’ staan mooie kansen voor opleidingen en cursussen in bijvoorbeeld het groen, de logistiek en techniek. Maar ook cursussen om managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Sommige zijn kortlopende cursussen van een paar uur, maar anderen  duren enkele dagen of weken. De locatie wisselt ook.

Naast het landelijk initiatief (Nederland.leert.nl), hebben ook diverse provincies geld ter beschikking om eigen opleidingsinitiatieven te bekostigen. Iedere provincie doet dat op haar eigen manier. Voor de provincie Brabant worden op brabantleert.nl gratis cursussen aangeboden. Limburg heeft limburgleert.nl heeft diverse cursussen met korting en in Zeeland komt er een mobiliteitscentrum. Dat is nu nog in oprichting.

Wijs medewerkers op gratis cursussen en opleidingen

Ga naar www.nederland.leert.nl/ of www.brabantleert.nl/opleidingen

Een greep uit de vele mogelijkheden:

> Basiscursus Heftruckchauffeur

> Lascursus

> Cursus Hoogwerker

> VCA

> BHV

> Aankomend Hovenier

> Hovenier A

> Werken met een bosmaaier

> Plantenkennis

Meer informatie

De overheid stelt een paar voorwaarden. Zo moet de deelnemer minimaal 18 jaar zijn en een BSN-nummer hebben.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren