Week van ons Eten: medewerkers voedselketen in het zonnetje

blog

Weinig mensen weten wat er allemaal nodig is om dagelijks te kunnen genieten een lekker bord eten. Daarom zet de Week van ons Eten de Nederlandse foodindustrie in het zonnetje. Want elke dag weer werken veel bedrijven en medewerkers hard voor duurzaam en goed voedsel. Ook AB Werkt is trots op de sector, waar we veel medewerkers voor inzetten. Zoek jij nog een mooie baan in de food?

Wist je dat over de hele wereld over zo’n 25 jaar ruim 10 miljard mensen moeten genieten van veilig, gezond en duurzaam voedsel? Daarvoor is de Nederlandse voedselketen heel belangrijk. Het begint natuurlijk bij de productie van voedsel door de ruim zeshonderdduizend boeren in Nederland. Maar een belangrijke rol is ook weggelegd voor de rest van de keten. Van de verwerking, verkoop in supermarkten of restaurants tot de export over de hele wereld. De Nederlandse foodindustrie is een groot voorbeeld voor andere landen, omdat bedrijven dat heel slim, duurzaam en goed doen.

 

Goede medewerkers dankzij AB Werkt

Die waardering is er dus onder andere via de Week van ons Eten. Van 5 tot en met 12 oktober staat daarin de waarde van ons voedsel in de schijnwerpers. AB Werkt steunt dit van harte. Het is een kans om waardering te tonen voor de boeren, bedrijven in de keten én de medewerkers in de voedselverwerking. Als coöperatie met wortels in de agrarische sector voelen we ons van oudsher nauw verbonden met de voedselketen. Niet alleen houden onze medewerkers al jarenlang agrarische bedrijven draaiende – ook veel medewerkers steken de handen uit de mouwen bij bedrijven in de foodindustrie.

 

Altijd genoeg mensen

Bedrijven als Frost Service Venlo, dat zich richt op het opslaan, verpakken en mengen van bevroren voedingsmiddelen. Met name fruit, groente, vlees en snacks. Net als voor veel andere bedrijven is het voor FSV niet gemakkelijk om aan voldoende personeel te komen. Daarom zorgt het bedrijf voor een goede werkplek. Bedrijfsleider Ron Steinhage: “Zonder onze productiemedewerkers heeft onze productie geen bestaansrecht. Zij zijn de belangrijkste troeven van ons bedrijf, de mensen die het geld voor ons verdienen. Dus moeten we zorgen dat het goed met ze gaat. Denk aan goede koffie, een ruim opgezette kantine en een goed uitgeruste keuken waarin personeel eigen eten kan klaarmaken. Af en toe zorgen we voor een grote ketel soep en we geven wat extra’s tijdens de feestdagen. En dat doen we voor iedereen. We behandelen uitzendkrachten en vaste medewerkers gelijk.”

 

Korte lijntjes

Of neem de PLUS Supermarkt van Paul Corbijn, die al meer dan dertig jaar als ondernemer werkt in Vrouwenpolder. Met name in de zomer – als toeristen het charmante Zeeuwse dorp massaal weten te vinden en het vaste personeel op vakantie wil – doet hij via AB Werkt een beroep op extra medewerkers, vooral uit Polen. “Nieuwe mensen stel ik voor aan de klanten, dat is fijn voor iedereen. Ik zit gewoon met mijn personeel in de kantine en praat met iedereen. Van mijn Poolse medewerkers hoor ik dat het bij andere bedrijven anders is. Ze waarderen mijn persoonlijke aanpak. Dat blijkt ook uit het feit dat sommige medewerkers er afgelopen zomer al voor de derde keer waren.”

 

Ook internationale medewerkers

Bij fabrieken, productiehallen en distributiecentra werken ook veel internationale medewerkers. AB Werkt zorgt voor de huisvesting en desgewenst vervoer van en naar het bedrijf. Bijvoorbeeld voor mensen als Sebastian Wabik uit Polen, die werkt bij Livar in Echt. Van slager die de Nederlandse taal niet machtig was, is hij uitgegroeid naar voorman op de uitbenerij. “Ik heb een goede positie als productieleider en ik houd van mijn baan. Ik vind mijn werk mooi en leuk en ik ben heel tevreden bij Livar.”

 

Op zoek naar mooie baan in de food?

Zoek jij ook een mooie baan in de food? Bijvoorbeeld als operator, inpakmedewerker of logistiek medewerker? Ga snel naar onze vacatures!

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden