Wat doet een uitzendbureau?

blog

Wat doet een uitzendbureau?

Wil je graag weten wat een uitzendbureau doet en wat zij voor jou kunnen betekenen? We hebben e.e.a. voor je op een rijtje gezet.

Je kunt tegenwoordig op verschillende manieren aan een baan komen. Online via social media of de online banenbanken, je kunt rechtstreeks op een vacature reageren en je kunt je inschrijven bij een uitzendbureau en daar aan de slag gaan. Maar hoe werkt dat dan bij een uitzendbureau? En waarom zou je dat doen?  Lees verder voor een aantal antwoorden op het gebied van werken voor een uitzendbureau en wat doet een uitzendbureau.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is eigenlijk een soort marktplaats voor werk, waar vraag en aanbod van banen bij elkaar komen. Bedrijven zijn op zoek naar personeel en leggen deze vraag bij het uitzendbureau neer. Daarnaast zijn er mensen die werk zoeken en zij vragen bij het uitzendbureau wat zij voor hen kunnen betekenen bij het vinden van een baan en ontstaat er een databank met banen en een databank met werkzoekenden.

De juiste match

De medewerkers van het uitzendbureau leggen deze vragen naast elkaar en gaan op zoek naar de juiste match. Het kan gaan om parttime banen, fulltime banen, tijdelijke projecten en opdrachten, bijbaantjes of juist een vaste baan voor langere tijd.

Deze match wordt gedaan door de medewerker van het uitzendbureau, de zg. Intercedent of recruiter. Wanneer je je als werkzoekende (online) aanmeldt of inschrijft zul je een gesprek hebben waarin o.a. je CV wordt besproken, je opleidingen en werkervaring. Daarnaast wordt uiteraard gekeken naar jouw wensen en behoeften, wat voor type werk je zoekt en welke baan goed past bij je ambities.

De recruiter gaat dan op zoek naar een baan voor je in de databank. In dit bestand staan alle banen die door werkgevers zijn doorgegeven.

Is er een match gevonden dan worden beide partijen aan elkaar voorgesteld en kan het zomaar zijn dat jij een baan hebt gevonden en de opdrachtgever een goede nieuwe werknemer. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Niet alleen werk maar ook coaching en begeleiding

Wat doet een uitzendbureau nog meer dan alleen werkzoekenden koppelen aan opdrachtgevers? Werken via het uitzendbureau van AB Werkt betekent niet alleen werk. Wij vinden namelijk dat je je moet blijven ontwikkelen. Binnen je vakgebied, of soms omdat je het roer om wilt gooien. We hebben daarvoor o.a. de Vakacademie opgericht, waar je je kunt laten om- of bijscholen op o.a. hoveniersgebied. Maar ook op allerlei andere manieren bieden wij je de kans om een kanjer te blijven of te worden in jouw werk.

Verschillende soorten contracten als je werkt via een uitzendbureau

Als je via een uitzendbureau werkt bij één van de opdrachtgevers van bijvoorbeeld AB Werkt dan werk je meestal als uitzendkracht. Maar niet altijd. Je kunt op uitzendbasis werken, maar bijvoorbeeld ook op detacheringsbasis. In beide gevallen heb je een arbeidsovereenkomst met AB Werkt. Wij zijn dan jouw werkgever en je werkt dan met fasecontracten. Daarover in een ander blog meer informatie. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld ook terecht bij de ABU.

Welke banen vind je bij een uitzendbureau?

Je kunt voor allerlei banen terecht bij een uitzendbureau. Op diverse niveau’s. Van middelbaar geschoold tot en met mensen met een hbo diploma. Wij hebben bijvoorbeeld diverse vacatures voor verschillende vakgebieden zoals: agrarisch, productie, logistiek, weg- en waterbouw, groen, tuinbouw, varkenshouderij, melkveehouderij en fruitteelt.

We bieden banen voor starters, zonder ervaring en ook voor leidinggevende functies. En bovenal zijn het allemaal banen waarin je kunt groeien. Bekijk hier de banen bij AB Werkt

Wil je zelf gaan werken bij een uitzendbureau?

Vind je het nog interessanter om bij een uitzendbureau te werken? Uiteraard is het werken bij een uitzendorganisatie ook erg leuk en interessant. En je kunt er terecht voor zeer diverse banen. Commercieel, administratief, in de marketing of als planner. Interesse? Kijk dan eens naar onze actuele interne vacatures. Wellicht zien we jou dan als collega bij AB Werkt.

Heb je antwoord gekregen op je vraag “Wat doet een uitzendbureau”? en wil je met ons kennis maken? Neem dan contact op met een van onze regiokantoren. Of bel of mail ons.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden