Waarom zou je kiezen voor een uitzendbureau?

blog

Zoek je nieuw personeel?

Een uitzendbureau als AB Werkt kan je een hoop werk uit handen nemen. Laat je verrassen en overtuigen door deze voordelen. 

Je staat er misschien niet bij stil, maar een sollicitatieprocedure kost veel tijd. Van het maken van de advertentie, het selecteren, uitnodigen en spreken van kandidaten tot het afwijzen en te woord staan van sollicitanten. Voor een uitzendbureau is dit allemaal dagelijkse kost. En dat is nog meer één van de zaken waar een uitzendbureau ondernemers mee kan ontzorgen. 

Tijd is geld

Schakel je een uitzendbureau als AB Werkt in, dan laat je de werving en selectie helemaal aan ons over. We kennen de arbeidsmarkt als onze broekzak, hebben een groot netwerk van werkzoekenden en weten precíes waar we de juiste kandidaat voor je kunnen vinden. Een gespecialiseerde recruiter behandelt alle sollicitaties en de accountmanager plant voor jou een gesprek in met juist die kandidaat. Daarnaast neemt AB Werk je veel juridische rompslomp uit handen. Zoals de personeelsadministratie: het maken van contracten, salarisverwerking en -betaling, afdrachten van wettelijke premies. 

Ideaal in piekperiodes

Via een uitzendbureau kun je snel met (groepen) medewerkers op- en afschalen op je bedrijf. Ideaal bij bijvoorbeeld piekperiodes. Ook voor internationale medewerkers kun je vaak terecht bij een uitzendbureau. Stopt een project, dan kun je snel afscheid nemen van de uitzendkrachten. Ook als een medewerker toch niet functioneert, kan je het dienstverband beëindigen.

Veel meer flexibiliteit

Neem je een medewerker rechtstreeks in dienst, dan kun je hem of haar maximaal drie tijdelijke contracten geven binnen drie jaar, met één maand proeftijd. AB Werkt zet het fasensysteem van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) in voor arbeidscontracten. Daardoor kun je je medewerker langer flexibel inzetten, in totaal wel vijf en een half jaar. In de eerste anderhalf jaar mag je het contract ieder moment opzeggen. Lees er meer over in ‘Hoe werkt het fasensysteem via een uitzendbureau’.

Kostenbesparend

Neem je een medewerker zelf in dienst, dan krijgt hij of zij een contract voor een vast aantal uren per week die jij als werkgever vervolgens moet betalen. Oók als er een periode minder werk is. Als je kiest voor een uitzendbureau, betaal je (de eerste anderhalf jaar) alleen de uren die iemand daadwerkelijk werkt. En als je medewerker ziek wordt, zijn de kosten voor jou. Net als alle afdrachten en premies die je moet voldoen. Al met al een hele kostenpost. Bij een uitzendbureau als AB Werkt vallen al deze dingen onder één totaaltarief. Zonder extra bijkomende kosten, zodat je weet wat je kan verwachten. Tel uit je winst!

Wil je meer weten? Ga dan vrijblijvend in gesprek met een van onze accountmanagers die je precies kunnen vertellen hoe het werkt. Welk kantoor bevindt zich bij jou in de buurt?

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden