Waar vind ik een nieuwe baan?

blog

Waar vind ik een nieuwe baan?

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Je bent klaar met je opleiding of je bent gewoon toe aan een volgende stap in je carrière.

En dan komt die prangende vraag: “waar vind ik een nieuwe baan?”. Duizenden vacatures vind je online en offline. Websites, social media, kranten en vakbladen. Waar moet je beginnen?

Een paar tips op een rijtje gezet, speciaal voor jou, door onze experts.

Bereid je goed voor

Welke kant wil je op? En laten we je alvast één ding zeggen; je droombaan bestaat niet. Dus je moet voor jezelf goed weten welke richting je op wilt.

Jouw talenten in beeld

Wie ben jij? Wat maakt jouw uniek? Welke talenten heb je en wat kun je net iets minder goed. En waarom zou een werkgever jou in dienst willen hebben? Waar maak je hem of haar en je collega’s blij mee? Wat is jouw toegevoegde waarde?

Welke ambities heb je? Heb je al deze zaken voor jezelf op een rijtje gezet? Dan kun jij beginnen met een goed CV schrijven en een pakkende brief met de juiste motivatie, waarmee jij je kunt onderscheiden van de 100 andere sollicitanten.

Social media

Wil je meer kans maken op die ene baan, dan kun je niet meer om social media heen.

Recruiters maken namelijk dankbaar gebruik van dit medium. Om vacatures te plaatsen, te “linken” met potentiële kandidaten én om kandidaten te vinden.

Ben je nog niet actief op social media? Dan zou je die ene belangrijke link weleens kunnen missen.

LinkedIn, Facebook & Instagram zijn social media kanalen die je in je zoektocht naar een nieuwe baan goed kunt gebruiken.

Zelf je social media natuurlijk ook gebruiken. Om een beeld te krijgen van het bedrijf en van de mensen die er werken. Wat voor werk doen ze? Delen ze berichten van het bedrijf en van collega’s? Hoe lang werken ze er? Dat kan veel zeggen over de sfeer binnen een bedrijf.

Dit moet jou aanspreken, een match komt altijd van twee kanten.

Vacaturebanken

Waar vind ik een nieuwe baan? Bij de vacaturebanken worden dagelijks honderden nieuwe banen geplaatst. Zoek drie vacaturebanken uit die bij jou en je mogelijke nieuwe baan passen.

Bestaat er een gespecialiseerde vacaturebank voor jouw branche? Of juist eentje met nieuwe banen in jouw regio?

Schrijf je daar dan ook in. En check deze 1 á 2 keer per week. En abonneer je eventueel op hun mailservice. Dan ben je continu op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Traditionele media

Vergeet in je zoektocht de kranten en de vakbladen niet.

Heb je geen vakbladen van de branche waarin je wilt werken? Ga dan eens naar de bibliotheek, grote kans dat ze daar wel liggen.

Uitzendbureaus

Uitzendbureaus zorgen voor de koppeling tussen werkzoekenden en werkgevers. Voor tijdelijk werk of voor langere tijd. Dagelijks krijgen zij nieuwe banen binnen en gaan ze op zoek naar de juiste match.

Een goed uitzendbureau zorgt er voor dat alle belangen goed worden behartigd en dat beide partijen tevreden zullen zijn.

Oriënteer je daarom goed welk uitzendbureau goed bij jou past en ga een goede relatie aan met de recruiter, zo blijf je top of mind. Informeer regelmatig of er nog een baan is voor je en zorg dat je je c.v. update in het systeem van het uitzendbureau zodra dat nodig is.

Schakel je netwerk in

Veel banen worden ook gevonden via het persoonlijke netwerk. Zorg dat mensen om je heen weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan en vooral ook in welke richting. En vraag mensen of zij misschien iemand kennen die jou kan helpen.

Of ga naar werk-netwerken cq banenmarkten waar recruiters en werkzoekenden elkaar opzoeken.

Volhouden en bijsturen

Solliciteren komt helaas soms ook met afwijzingen. Laat daardoor niet meteen je motivatie wegglijden. Maar vraag waarom je bent afgewezen, zodat je daar van kunt leren. Misschien ligt het aan je C.V. of aan je brief? Soms duurt het wat langer om de juiste baan te vinden, maar je geduld zal vast en zeker beloond.

Solliciteren bij AB Werkt

Je kunt uiteraard ook bij AB Werkt solliciteren. We hebben dagelijks nieuwe vacatures in heel Zuid-Nederland in verschillende branches.

[button link=”#https://www.ab-werkt.nl/tools/vacature-zoeken”] Bekijk vacatures[/button]

 

 

 

 

 

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden