5 voordelen van een uitzendbureau voor logistieke werkgevers

blog

Als logistiek dienstverlener speel je een cruciale rol in het faciliteren van handel en beheren van complexe supply chains voor bedrijven in verschillende sectoren. Om deze rol te kunnen vervullen, is het noodzakelijk om het vrijwel structurele personeelstekort in te dammen. Het tekort aan juiste, gekwalificeerde en gemotiveerde mensen is een grote uitdaging in de logistieke sector. Lees hier hoe een uitzendbureau hierbij kan helpen.

Het heeft verschillende voordelen voor logistieke werkgevers om een uitzendbureau als AB Werkt in te zetten.

 1. Flexibiliteit

Zoals in veel sectoren is er in de logistieke sector bij uitstek sprake van pieken en dalen in de vraag naar personeel. Door gebruik te maken van medewerkers via een uitzendbureau, uitzendkrachten ofwel flexkrachten, kun je sneller inspelen op de steeds veranderende behoeften aan de fluctuerende marktwerking. De flexibiliteit heb je vaak zelf niet in de hand, maar kan afhankelijk zijn van zowel interne als externe factoren.

 1. Kostenbeheersing

Door uitzendkrachten in te zetten, kun je je personeelskosten beter beheersen. Met de flexibele inzet, kun je ze gebruiken wanneer nodig. Dit is voordeliger dan het aannemen van vast personeel dat misschien niet constant en achter elkaar door nodig is.

 1. Ontzorging

Een uitzendbureau als AB Werkt neemt veel lasten van je over; waardoor je je als ondernemer kunt richten op je core-business. Vaak ook wat je leuk vindt. De administratieve zorgen, werving & selectie, administratie en salaris-en contractbeheer neemt het uitzendbureau van je over. Werk je met internationale werknemers? Dan zijn je zorgen vaak nog veel groter. Hoe ga je om met taal- en cultuurverschillen? Hoe regel je huisvesting en (persoonlijke) begeleiding? AB Werkt regelt het voor je.

 1. Kennis en expertise

Een aantal uitzendbureaus heeft kennis en ervaring met het plaatsen van personeel binnen de logistieke sector. Ondanks de agrarische roots, geldt dit ook voor AB Werkt. In het bijzonder als het gaat om arbeidsmigranten. AB Werkt is al jarenlang gespecialiseerd in ontzorging en inzet van internationale werknemers. We maken gebruik van een netwerk voor werving in Polen en Roemenië en regelen ook huisvesting en vervoer.

Onze database van personeel kent een groot aantal (internationale) werknemers die geschikt zijn voor logistieke functies.

 1. Risicobeheer

Omdat uitzendkrachten ingehuurd tijdelijk ingehuurd worden, loop je als werkgever minder risico. Je ontkomt aan lange termijn verplichtingen. Bij vast personeel heb je kans dat je wel loonkosten maakt, maar er geen werk is. Is je logistieke werk seizoengebonden of heb je op het ene moment meer mensen nodig dan anders; zet dan in op flexkrachten van AB Werkt.

Blijf flexibel in het beheer van je personeelsbestand én druk de kosten.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden