Lekker aan het werk met een vitaliteitsgesprek

artikel

Voor goed personeel moet je goed zorgen, vinden we bij AB Werkt. Het is belangrijk dat jij elke dag fit en met plezier naar je werk gaat. Daarom ondersteunen we medewerkers waar we kunnen. Zodat jij lekker aan het werk kan blijven. Om daarvoor te zorgen, hebben we het vitaliteitsgesprek. Wat houdt dit gesprek in? En waarom is het zo belangrijk voor jou?

Hoe gaat het vitaliteitsgesprek in z’n werk?

Een vitaliteitsgesprek is bedoeld om jou als medewerker te ondersteunen. Het is een persoonlijk gesprek tussen jou en je contactpersoon bij AB Werkt. Met als doel om ervoor te zorgen dat jij fijn en gezond kan blijven werken.

Onze collega’s bij AB Werkt zijn getraind in het voeren van deze gesprekken. Ze weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Het draait in het vitaliteitsgesprek om jouw duurzame inzetbaarheid bij je opdrachtgever. Met andere woorden: hoe blijf je fit aan het werk, zodat we samen gezond de (AOW-)eindstreep halen?

Jouw werkplezier en gezondheid zijn belangrijk

Samen werken we aan onze toekomst. Jij bent daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Tijdens het vitaliteitsgesprek ‘checken we in’ bij jou als medewerker. Zit je nog wel op de juiste plek? Werk je nog met plezier en word je nog genoeg uitgedaagd in je werk? En hoe is de relatie met collega’s en leidinggevenden? Al die zaken kunnen invloed hebben op hoe jij je voelt op de werkvloer. En dus ook op je werkplezier, fitheid en gezondheid.

Belangrijk om te weten: je voortgangs-, beoordelings- en evaluatiegesprekken blijven gewoon bestaan. De vitaliteitsgesprekken hebben net een andere insteek. Het gaat niet om jouw functioneren, maar echt om duurzame inzetbaarheid – en dus het voorkomen van uitval. Het gaat over jouw fitheid als medewerker.

Samen zoeken we naar oplossingen

Tijdens het vitaliteitsgesprek hebben we het over je werk, je uitdagingen en je behoeften. Als er iets speelt, gaan we samen op zoek naar de oorzaak. Daarna gaan we aan de slag om samen een goede oplossing te vinden. Wat kan AB Werkt, of de werkgever, doen om het probleem op te lossen? We helpen proactief mee aan oplossingen die werken voor jou. Zodat jij weer goed aan de slag kan.

Als je dat wil, kan je privésituatie ook meegenomen worden in het gesprek. Denk aan je gezin, financiële kwesties of andere persoonlijke omstandigheden. Maar, niks moet. Je bepaalt zelf wat je deelt met jouw contactpersoon bij AB Werkt.

Het doel van een vitaliteitsgesprek is om jou te helpen om fit en gezond aan de slag te gaan. Zodat je aan het werk kan blijven en niet plotseling uitvalt. Dat is niet fijn voor jou en natuurlijk ook niet voor je werkgever. Daarom doen we er alles aan om naar jou te luisteren. En als er iets aan de hand is, zoeken we samen naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

Hoe vraag je een vitaliteitsgesprek aan?

Neem contact op met jouw contactpersoon bij AB Werkt. Laat hem of haar weten dat je graag een vitaliteitsgesprek wil en dan wordt er een geschikt moment met je gepland. Je hebt net een belangrijke stap genomen! Zodat je op volle kracht kan blijven bouwen aan jouw (werk)toekomst.

Lees hier wat je kunt doen om fit en vitaal te blijven.  Wist je dat je gebruik kunt maken van een vitaliteitsbudget bij AB Werkt?

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden