Ziek? Het Verzuim Coördinatiepunt van AB Werkt helpt

artikel

Heb je vragen op het gebied van verzuim en preventie? Dan kun je daarmee terecht bij het Verzuim Coördinatiepunt (VCP) van AB Werkt. Dit is opgezet om medewerkers die te maken hebben met ziekte en verzuim zo goed mogelijk te begeleiden.

Marilyn Veldman en Anita van der Goot zijn de gezichten achter het VCP. Ze zijn verzuimcoördinator bij AB Werkt. Marilyn en Anita hebben jarenlange expertise op het gebied van verzuim, preventie en re-integratie. Zij zijn daardoor een waardevolle schakel in het verzuimproces.

Wanneer kom je bij het Verzuim Coördinatiepunt terecht?

Als je jezelf afmeldt voor werk, krijgt het VCP hiervan direct bericht. Marilyn, Anita of de casemanager van de betreffende arbodienst neemt dan contact met je op. Heb je contact met Marilyn of Anita, dan begeleiden zij jou in de eerste week van het verzuim. Ze maken een inschatting van jouw situatie en kunnen gepaste vervolgafspraken maken. Duurt het verzuim langer dan één week en dreigt het langdurig verzuim te worden, dan draagt het VCP het dossier over aan de arbodienst waarmee AB Werkt samenwerkt. Val je onder Service I, Service V en Service III internationaal, zal Acture vanaf de eerste dag de verzuimbegeleiding uitvoeren.

Waarom is het Verzuim Coördinatiepunt opgericht? 

AB Werkt wil het verzuim beter coördineren en opvolgen. Via het VCP kunnen we jou als medewerker zo goed en persoonlijk mogelijk begeleiden. Marilyn en Anita kunnen daarvoor snel schakelen met de juiste personen en instanties.

Hoe kun je het Verzuim Coördinatiepunt bereiken?

Heb je vragen of wil je meer weten over het VCP? Of is er sprake van een verzuimsituatie? Marilyn en Anita zijn telefonisch bereikbaar via 085 – 487 40 14 en per e-mail op VCP@ab-werkt.nl.

Marilyn Veldman:                                                        Anita van der Goot:

VCP Marilyn            VCP Anita

 

Tips voor een fit en vitaal leven? Lees ons blog hier!

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden