Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Een update

artikel

De arbeidsmarkt herstelt zich razendsnel van de coronapandemie. De werkloosheid blijft dalen. Eind oktober telt Nederland 294 duizend werklozen. Dat is 3,1 procent van de totale beroepsbevolking. Vorig jaar rond deze tijd waren dat er 419 duizend. Doe jouw voordeel met een update van de arbeidsmarkt.

Niet eerder telde Nederland zoveel openstaande vacatures en zag het CBS zo’n krappe arbeidsmarkt. Dat is ook zichtbaar in alle regio’s waar AB Werkt actief is. Noord-Brabant had in Q3 52 duizend openstaande vacatures en telde 42 duizend werklozen. In Limburg is dat aantal in balans: 19,5 duizend vacatures op 19 duizend werkzoekenden. Zeeland telt 7 duizend vacatures en 6 duizend werklozen. Bedenk hierbij dat het ideaal is voor een evenwichtige arbeidsmarkt als er meer werkzoekenden zijn dan vacatures.

Waar zit de krapte?

Met name de sectoren handel en de zakelijke dienstverlening hebben veel vacatures openstaan. De zorg is een goede derde met ruim 45 duizend vacatures. Daarnaast zien we in de horeca het effect na corona. Deze bedrijfstak had bijna 27 duizend vacatures. Een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Op dit moment zoekt ongeveer één op de tien (10.7%) personen uit de beroepsbevolking (ander) werk. Onder werkenden is dat 7,2% en dat aantal neemt af. We zien ook dat mensen minder vaak van baan wisselen. De mobiliteit is dus afgenomen. Bovendien wordt één op de drie werkenden benaderd voor een andere baan.

Wat zijn de verwachtingen?

De verwachting is dat de werkloosheid oploopt nu de steunmaatregelen afgebouwd worden. Het CPB schat dat dankzij het steunbeleid tussen de 65 duizend en 180 duizend mensen hun baan hebben behouden. Dat kon niet voorkomen dat met name jongeren en flexwerkers hun baan verloren. Het CPB voorspelt een lagere economische groei vanaf 2022. De schatting is dat deze uitkomt om 1,1%, waar dit in 2021 nog 1,8 procent was. De werkloosheid loopt naar verwachting iets op tot 3,6 procent.

Wat zijn de gevolgen voor de flexbranche?

Dat mensen minder snel wisselen van baan is niet zo’n gunstig teken. Dat betekent dat de arbeidsmarkt voorlopig op slot blijft. Ook voor uitzendbureaus is het daardoor lastig om goede mensen te vinden. De flexbranche groeide nog wel sterk in de afgelopen maanden. De ABU berekende een plus van 12% in uren ten opzichte van vorig jaar. Maar het wordt steeds lastiger – en duurder – om aan goede mensen te komen.

Wat betekent dit voor jou?

Een krappe arbeidsmarkt betekent dat je als opdrachtgever extra je best moet doen om mensen te vinden en te behouden. Bijvoorbeeld door zichtbaar te zijn als een aantrekkelijke werkgever. Dat kan door meer van jezelf te laten zien. Maar ook hoe jouw medewerkers over je denken. Kijk verder eens wat er op brancheniveau al gebeurt waar je bij kunt aansluiten.

Daarnaast is het goed om te kijken naar je arbeidsvoorwaarden. Hoe zorg je dat je daar aantrekkelijk bent? Dat hoeft niet te betekenen dat je het hoogste salaris betaalt. Mensen vinden andere zaken zeker zo belangrijk, zoals de werktijden. Zo wordt het niet alleen makkelijker om nieuwe mensen te vinden, maar willen medewerkers ook langer bij je blijven.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren