Total Pack: “We belonen inzet met veel uren”

ervaringsverhaal

Bij verpakkingsbedrijf Total Pack in Oss werken ongeveer vijftig internationale uitzendkrachten via AB Werkt, vooral met een Poolse en Roemeense achtergrond. “We zien AB Werkt niet als leverancier, maar als partner”, vertelt directeur Ton Dielissen “Net zoals wij voor onze klanten een partner zijn. We moeten samen iets bereiken.”

Volgens plantmanager Bart Daverveld is het bij Total Pack nooit saai. “Productiewerk kan eentonig zijn. Maar omdat wij zoveel verschillende facetten hebben, nooit iets continu draaien en altijd na een paar dagen wisselen, houden we het dynamisch.” “Precies. Wij zijn een leuk bedrijf omdat we heel afwisselend werk hebben”, vult Ton aan. “Waarbij mensen wel na moeten denken wat ze doen, ook al lijkt het simpel. Als je van spelletjes houdt, vind je het leuk om hier te werken. Want je maakt er een sport van om zo efficiënt mogelijk te zijn.”

Total Pack1

Veel flexmedewerkers

“We hadden meteen een klik met accountmanager Nick Martens. Hij had een helder verhaal en deed wat hij zei. Wat niet wilde zeggen dat hij altijd kon leveren, wel dat hij open kaart speelde. En hij was en is heel fanatiek.” De grote ‘flexschil’ die het bedrijf nodig heeft, zorgt ervoor dat Total Pack vertrouwt op AB Werkt. “We doen herstelwerkzaamheden voor andere partijen. Herstel betekent dat ergens iets fout is gegaan en dat is niet te plannen. Als dat gebeurt, krijgen wij een aanvraag en moeten we soms al de volgende dag beginnen.”

Kantine is huiskamer

Total Pack investeert in haar medewerkers, flex én vast. “Onze vaste medewerkers met een Poolse achtergrond die hier soms al vijftien jaar werken en beide talen spreken, helpen ons enorm. Zij maken het communiceren met Poolse uitzendkrachten makkelijker.”
De compleet vernieuwde kantine zorgt er ook voor dat medewerkers zich bij het bedrijf thuis voelen. “Voorheen was het een kale, industriële ruimte met overal tegels, nu geeft de kantine een huiskamergevoel. Onze medewerkers zijn in hun pauze echt even weg uit de productieomgeving.”

Natuurlijk zijn er ook wel eens omstandigheden waar niemand blij van wordt. Afgelopen jaar werd het in de zomer te warm in de hal. “We hadden toen veel contact met AB Werkt. We overlegden wat we het beste konden doen. We lasten extra pauzes in en deelden water uit. Deze zomer hangt er extra afzuiging, zodat het niet meer zo warm wordt.”

Investeren in inzet

Als Ton en Bart merken dat iemand inzet toont, doen ze er alles aan om die persoon 40 uur werk per week te geven. “Simpel gezegd, voor goede mensen hebben we altijd werk”, lacht Ton “En we zijn ontzettend flexibel naar onze mensen. We doen niet moeilijk als iemand vrij wil hebben, als het maar in overleg gebeurt. Dat zien we als een stukje secundaire arbeidsvoorwaarden. Iedereen die hier een paar weken werkt, weet dat er veel mag en kan, als je je maar aan de afspraken houdt. Betrouwbaar zijn naar elkaar toe is belangrijk. Geen smoesjes verzinnen. Merken we dat je misbruik van ons vertrouwen maakt, dan hoef je niet meer terug te komen. Daar zijn we hard in.”

Gezond verstand

De meeste medewerkers met een vast contract begonnen als uitzendkracht. “Je moet gezond verstand, inzicht en verantwoordelijkheid hebben. Weten wat de kwaliteit is en waar je op moet controleren. We zijn een bedrijf van ‘als je iets wil, laat het maar zien’. Als je uitspreekt dat je een vast contract wil, vinden wij dat je op basisniveau het Nederlands moet beheersen. Wij zorgen voor een avondcursus van tien lessen. Als je bij iedere les bent en inzet toont, krijg je een vast contract. Van de laatste lichting hebben twee van de acht het gehaald en een vast contract gekregen.”

Twee maanden buffelen

Veel mensen die vorig jaar hielpen met de kerstdrukte gaven zich alweer op bij AB Werkt. “Ze komen dit jaar opnieuw twee, drie maanden buffelen om kerstpakketten in te pakken. Daar zijn wij bij gebaat. Ze hebben geen tekst en uitleg meer nodig. Zo kunnen wij efficiënter werken.”

Dienstverlening AB Werkt Wil jij werken met internationale werknemers?

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden