Waarom is teambuilding zo belangrijk voor jouw bedrijf?

blog

Een sterk team draagt bij aan een succesvolle onderneming. Want collega’s die elkaar vertrouwen en samen plezier hebben zijn gemotiveerder en werken harder. Zeker in deze tijd, waarin behoud van personeel voor iedereen een uitdaging is, doe er je als werkgever dus goed aan om te investeren in teambuilding.

Dit levert het je allemaal op…

Een goede en productieve samenwerking vormt vaak de sleutel tot succes. Via teambuilding kun je je individuele medewerkers op een leuke manier laten samensmelten tot een sterk team. Mensen leren elkaars sterke en zwakke punten nog beter (her)kennen en dit leidt tot meer waardering of ondersteuning op de werkvloer. Door het eens niet over werk te hebben en met andere activiteiten dan werk bezig te zijn, leren medewerkers elkaar ook op een hele andere manier kennen dan dat ze gewend zijn. Dat zorgt ervoor dat medewerkers met een fijner gevoel naar het werk gaan. Ze vertrouwen elkaar meer, zaken worden beter bespreekbaar, er is meer begrip voor de ander en dit leidt vaak tot een beter resultaat. En uiteindelijk heb je als werkgever en werknemers ook gewoon een leuke dag! De kans is groot dat er over een geslaagde teambuildingactiviteit nog weken of maanden wordt nagepraat.

Maar niet alle uitjes zijn ook teambuilding…

Een gezellige barbecue of met het team wat drinken in de stad is gezellig en óók belangrijk, maar niet per se teambuilding. Als werkgever doe je er goed aan om een activiteit aan te laten sluiten bij je doelstellingen. Wil je met je team de doelstellingen (her)formuleren voor het komende jaar? Relaties tussen teamleden verbeteren of bestaande problemen juist oplossen? Wil je de rollen op de werkvloer duidelijker maken of herindelen? Organiseer dan iets waarin dit ook terugkomt of dat onderdeel is van de agenda. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je na afloop gewoon met z’n allen gezellig kan borrelen!

Wat kan je doen?

Er zijn zoveel mogelijkheden voor een goede teambuildingdag, dat er voor elk type bedrijf wel een geschikt uitje is. Kijk bijvoorbeeld eens op teambuilding.nl of zoek gewoon eens op Google naar leuke activiteiten. Voor betrokkenheid en het slagen van de teambuildingactiviteit, is het belangrijk om je medewerkers mee te laten beslissen over wat je gaat doen. Bepaal de activiteit dus niet alleen. Samen kom je alleen maar tot leuke ideeën!

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden