Sebastian Wabik (Livar): ‘Ik houd van mijn baan’

ervaringsverhaal

Sebastian Wabik is een tevreden man. Sinds hij in 2005 vanuit Polen naar Nederland kwam, heeft hij altijd met veel plezier gewerkt via AB Werkt.

“Ik kende AB Werkt al uit Polen en heb in Nederland nooit een andere werkgever gehad. Dat was namelijk nergens voor nodig. Ik ben vanaf het begin goed begeleid. Het contact met AB Werkt is erg goed. Als er iets is, of ik heb een vraag, dan kan ik altijd bellen. Ik heb nog nooit problemen gehad.”

Opgeleid als slager

Sebastian is opgeleid als slager. Al snel kon hij aan de slag als uitbener bij rundvleesfabriek Verhey in Nuth. “Iedere dag stond in het teken van een bepaald stuk vlees. De ene dag was ik alleen bezig met het snijden van schouderstukken, de volgende dag lag er een ander type vlees op mijn tafel.”

In eerste instantie kwam Sebastian alleen naar Nederland, zonder vrouw en kinderen. Toen hij in de gaten kreeg dat er voorlopig genoeg werk voor hem was, vroeg hij zijn gezin om ook naar Limburg te komen. Na twee jaar werd het gezin weer herenigd. “We zijn gelukkig in Nederland.”

Weinig verschillen met Polen

Volgens Sebastian verschilt het werken in Polen niet zo veel van werken in Nederland. “Een slager is een slager en een koe is een koe. Ook de manier waarop we op de werkvloer met elkaar omgaan is niet heel anders. Wat dat betreft was de overgang niet zo moeilijk. Het enige dat lastig was, was het leren van de taal.” Daarom volgende Sebastian via en op kosten van AB een cursus Nederlands.

Van runderen naar varkens

In 2015 bezorgde AB Werkt Sebastian een baan bij Livar in Echt. Sindsdien werkt hij met varkensvlees. “Dat vind ik mooi, want ik ben van oudsher gespecialiseerd in varkens. Ik doe bij Livar alle handelingen die bij het verwerken van het vlees komen kijken. Van uitbenen en snijden tot portioneren en alles wat er tussenin zit.”

Dubbel tevreden

Bij Livar bezorgden we Sebastian een baan met doorgroeimogelijkheden en toekomstperspectief”, vertelt accountmanager Ramona Reubsaet. “Van slager die de Nederlandse taal niet machtig was, is hij uitgegroeid naar voorman op de uitbenerij. Zijn opdrachtgever is ontzettend tevreden over hem en wij zijn dat ook. Sebastian heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt omdat hij zich altijd voor meer dan 100 % inzet, loyaal is naar zijn opdrachtgever, maar daarnaast ook eerlijk zegt waar het op staat. Hij is een heel sociaal persoon met een positieve instelling.”

Sebastian heeft voorlopig geen plannen om iets anders te gaan doen. “Ik heb een goede positie als productieleider en ik houd van mijn baan. Ik vind mijn werk mooi en leuk en ik ben heel tevreden bij Livar.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden