6 vragen aan recruiter Mukaddes Can

artikel

Mukaddes Can (37) werkt sinds juli 2022 als recruiter bij AB Werkt voor het kantoor in West- en  Midden-Brabant. Als inwoner van Etten-Leur, centraal gelegen, kent ze haar werkgebied maar al te goed. Maak kennis met Mukaddes aan de hand van een aantal vragen…

Wat houdt jouw functie als recruiter bij AB Werkt in?

‘Als recruiter help ik werkzoekenden aan een leuke baan en werkgevers aan de juiste kandidaat. Het begint vaak bij het bezoeken van de opdrachtgever. Dan kan ik de werkcultuur proeven en vraag ik wat voor iemand het bedrijf zoekt. Op basis daarvan schrijf ik een vacaturetekst en begint de zoektocht naar de juiste kandidaat.

Soms is een geschikte kandidaat al in beeld, omdat hij of zij al bij AB Werkt staat ingeschreven. Dan ga ik het gesprek aan en bespreken we de mogelijkheden. De wensen van de kandidaat staan altijd centraal bij het zoeken naar een perfecte match.

Hoe help jij werkzoekenden aan een baan?

‘Als iemand zich heeft ingeschreven, pak ik meestal de telefoon en bel ik even. Ik ben altijd benieuwd naar de persoon áchter het CV. Als iemand op zoek is naar een baan in ons vakgebied, dan maak ik een afspraak om persoonlijk kennis te maken. Het is makkelijker om een passende vacature te vinden als je de achtergrond van iemand kent en persoonlijk kennis maakt.’ Een CV bij AB Werkt is niet altijd nodig, voegt Mukaddes eraan toe.

Wat vind je belangrijk in je werk?

‘Ik vind het heel belangrijk om goed te luisteren naar de behoeften en wensen van de kandidaten.
Eerlijkheid is het halve werk en daarom kies ik ervoor om de kandidaten goed in te lichten of het een juiste match gaat worden. Mijn doel als recruiter is kandidaten aan een baan te helpen waar je voldoening uithaalt, waar je enthousiast van wordt en door wordt gemotiveerd. Want werkgeluk op de werkvloer is een belangrijke factor voor de productiviteit en de sfeer binnen het bedrijf.

In welke sectoren kun je werkzoekenden helpen aan een baan?

‘Dat is erg divers. AB Werkt is actief in verschillende sectoren waar uiteenlopende werkzaamheden voor handen liggen. Denk aan de logistiek, productie, de bouw, of agrarische bedrijven als een plantenkwekerij of melkveehouderij. Ook in het groen liggen er veel mogelijkheden. Er zijn diverse functies mogelijk, van reguliere medewerker tot teamleider.’ We zijn altijd op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken en niet vies zijn van aanpakken.

Bekijk hier onze actuele vacatures in de regio Etten-Leur.

Wat zijn de voordelen van het werken via AB Werkt?

‘Bij AB Werkt staat goed werkgeverschap centraal. Als recruiter denk ik met je mee over een baan die bij jou past, voor langere tijd. Persoonlijke aandacht daarbij voor AB Werkt en voor mij erg belangrijk. Het is ook mogelijk om een opleiding te volgen via AB Werkt, op die manier kun je jezelf blijven ontwikkelen.’

Hoe komt iemand met jou in contact?

‘Ik ben op heel veel manieren te bereiken: bellen, mailen, Facebook, of Whatsapp. Maar inschrijven via de website kan natuurlijk ook.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de regio West – Midden Brabant? Neem contact met mij op via:
M. 06 – 11 26 67 96
E. ettenleur@ab-werkt.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden