Van bedrijfsverzorger via AB Werkt tot procesoperator in loondienst

ervaringsverhaal

In 1990 reageerde Peter Peters op een vacature in de krant van AB Werkt (dat toen nog niet zo heette). Hij had een gesprek, werd aangenomen als bedrijfsverzorger en ging aan de slag. Na 33 jaar bij verschillende bedrijven en in verschillende functies nam Vitelia Voeders Peter op 1 april jl. in dienst. Peter is er tot zijn grote tevredenheid procesoperator en is vast van plan dat nog een aantal jaar te blijven. 

Binnen de agrarische sector is Peter een echte allrounder. Hij werkte op verschillende boerenbedrijven, onder andere met koeien, kippen en varkens. “Ik hielp vaak op kleinere bedrijven, wat betekent dat je ’s middags met de familie aan de keukentafel zit. Als bedrijfsverzorger ben je een soort kameleon. Je moet je snel aanpassen, ook aan gewoontes. Doet een boer eerst de staldeur dicht en dan het licht aan, dan doe jij dat ook zo. Ik had voor mezelf de uitdaging om het bedrijf op zijn minst op hetzelfde niveau te laten draaien als de boer. Dat is natuurlijk geen gemakkelijke opgave. Maar ik deed het werk ontzettend graag.”

Leuke mensen, leuke plekken

De eerste plek waar hij terecht kwam, was volgens Peter niet de beste plek die AB Werkt voor hem koos. “Ik was eigenlijk te groen voor die plek. Het was een varkensboerderij met heel eigengereide mensen aan het roer, die ervan uitgingen dat ik alles al wist. Dat was heel pittig. Ik hield het zeven weken vol. Daarna werd het veel beter. Dankzij AB Werkt kwamen er veel leuke mensen en werkplekken op mijn pad. Zoals het team waarmee ik ’s nachts treinperrons sneeuw- en ijsvrij maakte. Dat was een topteam. En die klus als testchauffeur van spuitmachines van John Deere was ook fantastisch. Iets waar je niet direct aan denkt als bedrijfsverzorger, maar bij John Deere waren ze hartstikke blij dat ze hier een ‘boerenjongen’ voor hadden. AB Werkt zorgde ervoor dat ik achter veel deuren heb gekeken waar nooit iemand komt.”

Vast contract

Peter kreeg helaas serieuze hartproblemen en was een hele tijd uit de running. Opgeknapt en weer aan het werk, kreeg hij last van zijn rug. Funest op een boerenbedrijf, waar je doorgaans veel moet trekken, duwen en tillen. In coronatijd kwam Peter bij Vitelia terecht. “Het bevalt super. Terwijl ik altijd graag met dieren werkte, heb ik dat nog geen seconde gemist. Computers ging ik meestal uit de weg, daar had ik helemaal niets mee. Hier zit ik regelmatig achter een computer en vind ik het nog leuk ook. De baan van procesoperator is fysiek veel minder zwaar dan de baan van bedrijfsverzorger. Soms moet ik met een zak veevoer sjouwen, maar dat is het wel qua lichamelijke inspanning. Dus ik ben heel dankbaar dat ik via AB Werkt hier terecht ben gekomen.” En Vitelia is blij met Peter. Per 1 april jl. hebben ze hem in vaste dienst genomen.

Iedere dag lachen

Peter is bij Vitelia goed ontvangen. “Ik maak deel uit van een team dat zich goed samenpakt en heb plezier in wat ik doe. Er is hier iedere dag iets te lachen. Net als in mijn tijd als bedrijfsverzorger is geen dag hetzelfde. Bij een dagdienst weet je hoe laat je klaar bent, van een late dienst heb je vaak geen idee hoelang die duurt. Maar dat is prima. Ik had nooit verwacht dat ik ooit in ploegendienst zou gaan werken, maar nu ik het doe, wil ik niet meer anders.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden