Ontwikkel jezelf: profiteer van deze gratis cursussen

artikel

Wist je dat je diverse opleidingen en cursussen kunt volgen waarvoor je niets hoeft te betalen? Ontwikkel jezelf: profiteer van deze gratis cursussen. Daarmee kun je je verder ontwikkelen, waardoor je jouw rol en positie op de arbeidsmarkt verstevigt. Lees hier meer over alle mogelijkheden.

Jezelf blijven ontwikkelen is superbelangrijk. Want de wereld om ons heen verandert razendsnel, en ook veel beroepen zijn al lang niet meer vergelijkbaar met tien jaar geleden. Denk aan de steeds verder toenemende digitalisering. Door regelmatig een cursus of opleiding volgen, vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Of kun je doorgroeien in je huidige functie. Daarnaast is blijven leren ook heel erg leuk!

Subsidie van de overheid

Denk je er wel eens aan om een cursus of opleiding te volgen maar zie je op tegen de kosten? Let dan goed op! Want er zijn diverse mogelijkheden om vakgerichte scholingen te doorlopen die gratis zijn. De overheid heeft hiervoor speciaal budget vrijgemaakt. Dit is bedoeld om mensen te helpen zich te ontwikkelen en zo waardevol te zijn voor de arbeidsmarkt.

Kijk snel wat er voor jou tussen zit

Op de websites van ‘Nederland Leert’ vind je mooie kansen voor opleidingen en cursussen in bijvoorbeeld het groen, de logistiek en techniek. Maar ook cursussen om managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Goed als je bijvoorbeeld een meewerkend voorman bent of de ambitie hebt om bedrijfsleider te worden. Sommige zijn kortlopende cursussen van een paar uur. Andere duren enkele dagen of weken. De locatie wisselt ook. Dus kijk vooral bij de cursus van je voorkeur. Profiteer van gratis mogelijkheden.

Naast het landelijk initiatief (Nederland.leert.nl), hebben ook diverse provincies geld ter beschikking om eigen opleidingsinitiatieven te bekostigen. Iedere provincie doet dat op haar eigen manier. Voor de provincie Brabant kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op brabantleert.nl voor gratis cursussen. Limburg heeft limburgleert.nl waar diverse cursussen met korting worden aangeboden en in Zeeland komt er een mobiliteitscentrum. Dat is nu nog in oprichting.

Ontwikkel jezelf

Ga naar www.nederland.leert.nl, www.brabantleert.nl/opleidingen of www.limburgleert.nl

Profiteer van deze gratis cursussen:

> Basiscursus Heftruckchauffeur

> Lascursus

> Cursus Hoogwerker

> VCA

> BHV

> Aankomend Hovenier

> Hovenier A

> Werken met een bosmaaier

> Plantenkennis

Meer informatie

De overheid stelt een paar voorwaarden. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn en een BSN-nummer hebben. Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende voorwaarden. Dat merk je als je door de aanmelding heen loopt.

Werk je voor ons en heb je interesse in een opleiding? Bespreek het dan ook met je accountmanager. Die kan je adviseren wat het beste bij je past. Weet je niet wie je accountmanager is? Neem dan contact op met het regiokantoor dichtbij jou in de buurt.

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren