Ook na auto-ongeluk draait melkveehouderij De Heiweiden ‘gewoon’ door

ervaringsverhaal

Gilzenaar Robert Oomen belandde begin dit jaar na een auto-ongeluk langdurig in de lappenmand. Als gevolg daarvan moest de West-Brabantse melkveehouder de dagelijkse bedrijfsvoering bij ‘De Heiweiden’ noodgedwongen uit handen geven. De bedrijfsverzorgers van AB Werkt boden de ondernemer uitkomst. Mede dankzij hun inzet hoeft hij zich minder zorgen te maken over de continuïteit op zijn bedrijf. “De dagelijkse zorg voor de koeien is gewaarborgd en dat zorgt voor een gerust gevoel.”

In één klap stond het leven van Robert Oomen begin dit jaar vanuit het niets volledig op z’n kop. Op de terugweg van een vergadering elders in het land, wilde hij ter hoogte van Bodegraven uitvoegen toen hij hard van achteren werd aangereden door een ander voertuig. Van het ene op het andere moment was alles anders, al leek hij in eerste instantie nog met de schrik vrij te komen. “Je bent gezond, zeiden ze na een aantal onderzoeken op de eerste hulp”, blikt Robert terug. Niets bleek echter minder waar. “De volgende dag begonnen de hoofdpijn en overige klachten. En die zijn er nu, bijna een halfjaar later, nog steeds.”

De gevolgen van het ongeluk zijn voor Robert zo belemmerend dat het zelfstandig leiden van zijn melkveebedrijf nog altijd geen optie is. “Daarom hebben we in januari geschakeld met AB Werkt, om een beroep te doen op hun bedrijfsverzorgers.”

Gouden combinatie

Dat de dagelijkse bedrijfsvoering bij ‘De Heiweiden’ – met zo’n 180 melkkoeien en flink wat jongvee een behoorlijke klus – niet in gevaar mocht komen na het ongeluk van Robert, was daarbij van groot belang. “Voeren, het begeleiden van de koeien naar de melkrobots, het verzorgen van de dieren, het bijhouden van de kalveren, wat aanvullende werkzaamheden op het land; noem maar op. Dagelijkse werkzaamheden die niet mogen blijven liggen. Samen met mijn vader en overige medewerkers wordt dat echt super opgepakt door de bedrijfsverzorgers van AB Werkt, die de boel hier draaiende houden”, klinkt de melkveehouder enthousiast.

Het feit dat zijn bedrijf in goede handen is tijdens zijn herstel zorgt – letterlijk – voor rust bij Robert. “Ik kan overdag zonder kopzorgen de rust nemen die nog altijd nodig is voor mijn verdere herstel”, vertelt hij. Ook het gegeven dat er op de moderne locatie van De Heiweiden wordt gewerkt met melkrobots van DeLaval bleek gelukkig geen probleem. “De bedrijfsverzorger die er momenteel het meeste is, had daar nog geen ervaring mee, maar heeft dat ontzettend goed opgepakt. Met hulp van een paar blaadjes met instructies en aanwijzingen van de overige medewerkers weet hij zich uitstekend te redden. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een gouden gast voor ons is.”

Een gouden gast én een gouden combinatie, al was het er eentje die uit nood werd geboren na dat bepalende moment op de snelweg in januari. “Mijn herstel gaat naar alle waarschijnlijkheid nog een paar maanden duren, dus helaas sta ik voorlopig nog even aan de zijlijn. Na de vakantieperiode hoop ik het stokje weer over te kunnen nemen van de bedrijfsverzorgers van AB Werkt, want je kunt je voorstellen dat het voor mij intussen lang genoeg heeft geduurd”, is Robert eerlijk. “Wel ben ik blij met de manier waarop de bedrijfsvoering hier is opgepakt in mijn afwezigheid. De bedrijfsverzorgers zijn proactief, denken mee en houden me op de hoogte wat betreft het wel en wee op mijn bedrijf. Dat is, cru gezegd, een geluk bij een ongeluk.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden