Maak kennis met nieuw RvC-lid Bart Kroon

artikel

Bart Kroon treedt per 1 juli toe tot de Raad van Commissarissen van AB Werkt. Hij volgt Ginel van de Weering op. In de komende maanden zal Bart nader kennis maken met onze organisatie.

Bart woont met zijn gezin onder de rook van Utrecht en heeft een uitgebreide werkervaring. Zo was hij in verschillende posities jarenlang verbonden aan Nutreco, een beursgenoteerd bedrijf in dierenvoeding met vestigingen wereldwijd. Na zijn periode bij Nutreco was Bart Kroon enkele jaren Managing Director en CFO van Amtrada, een bedrijf dat actief is in de handel van cacao, koffie en noten.

De laatste tien jaar voert hij als managing partner bij Solutions Insight interim-opdrachten uit op strategisch en managementniveau. Van opdrachten als interim-directeur tot strategische adviestrajecten. Daarnaast heeft hij diverse commissariaten, onder andere bij Fair Trade Original en Voergroep Zuid.

Uitgebreid netwerk

Het profiel van Bart Kroon sluit goed aan bij de wensen en eisen van de RvC van AB Werkt. Hij heeft veel inhoudelijke kennis van de agrarische sector en beschikt over een uitgebreid netwerk. Daarnaast brengt hij veel kennis en ervaring op financieel en ICT-vlak mee. Daarmee is hij in staat om als toezichthouder mee te kijken en denken hoe AB Werkt zich verder kan ontwikkelen en kan helpen het hoofd te bieden aan de vele uitdagingen die op ons pad komen.

Afscheid Ginel van Weering

Met de komst van Bart Kroon nemen we afscheid van RvC-lid Ginel van Weering. Zij was jarenlang als extern commissaris verbonden aan AB. Eerst van AB Brabant, naderhand van het gefuseerde AB Werkt. Ginel bekleedt sinds vorig jaar de positie van voorzitter Raad van Bestuur bij Bevolkingsonderzoek Nederland en heeft te kennen gegeven haar termijn als commissaris bij AB Werkt niet te verlengen.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren