Laurentiu Popescu: ‘Mooi werk, een huis en fijne collega’s.’

ervaringsverhaal

Laurentiu Popescu woont nu ruim zes jaar in Nederland en dat bevalt hem heel goed. Via AB Werkt heeft hij een baan als machine operator bij AMI BV, een aluminium profielenproducent. Hij heeft fijne collega’s die samen echt een team vormen. “Toen ik vorige zomer een hartaanval kreeg, was iedereen heel betrokken en bezorgd om mij.”

“Ik kom uit Roemenië”, vertelt Laurentiu. “Ik woonde daar op het platteland en trok naar de stad om als fabrieksarbeider aan de slag te gaan. Daarna werkte ik als chauffeur en groothandel- en magazijnmedewerker voor verschillende grote bedrijven. Via een vriend kreeg ik de kans om naar Nederland te komen. Hij woont en werkt ook via AB Werkt en is daar zeer tevreden over. Nederland trok me ook vanwege de cultuur, de aardige mensen en mooie landschappen.”

Machine operator

Laurentiu wilde graag werken bij een bedrijf met aanzien en een goede reputatie. Dat is gelukt. “Bij AMI werk ik als machine operator. Ik bedien machines voor het draadsnijden, boren, slijpen, afstellen en afwerken van aluminium materialen. Daarnaast plaats ik handmatig onderdelen op apparaten die behandelbaden in gaan. Elke werkdag begint met een kort overleg, zodat we weten met welke machines en onderdelen we die dag aan de slag gaan. Soms werk ik aan meerdere machines.”

Leren en groeien

Hij heeft het naar zijn zin op zijn werk. Laurentiu: “Ik krijg de kans om nieuwe dingen te leren. Ik wil graag groeien, zowel bij AMI als AB Werkt. AB Werkt ondersteunt me door regelmatig voortgangsgesprekken in te plannen en feedback te vragen aan mijn leidinggevende. Ik kan goed opschieten met mijn leidinggevende en de communicatie gaat goed. Net als met mijn collega’s. Daar ben ik erg blij mee.”

Hartaanval op werkvloer

“Bij AMI is er echt sprake van teamwerk, we werken heel goed samen”, geeft Laurentiu aan. “Afgelopen zomer kreeg ik een hartaanval op de werkvloer. Toen zag ik hoe betrokken iedereen bij AMI was. Zelfs toen ik ziek thuis was probeerden collega’s contact met me op te nemen. Sindsdien zorgt iedereen ervoor dat ik genoeg rust krijg en ik onder optimale omstandigheden kan werken.”

Comfortabele huisvesting

Toen Laurentiu naar Nederland kwam heeft AB Werkt zijn huisvesting geregeld. “Daar heb ik niks over te klagen. Alles in huis ziet er goed uit en het is heel comfortabel. Ik woon er met drie anderen, waarvan één collega. We doen ook dingen samen, zoals koken. We gaan goed met elkaar om.” In zijn vrije tijd gaat hij graag met hen of zijn vrienden (andere Roemenen die hij via AB Werkt kent) er op uit. “Bijvoorbeeld winkelen, wandelen of nieuwe steden bezoeken. Ik hou van reizen.”

Laurentiu1 Laurentiu2

In Nederland blijven

“Het bevalt me prima in Nederland. Ik was ook snel gewend aan de cultuur en aan mijn nieuwe leven. Ik zou het fijn vinden hier te blijven wonen en werken en ook hier ouder te worden. Dus een echte toekomst in Nederland op te bouwen.” Wat zou je willen zeggen tegen collega-arbeidsmigranten die nog een baan zoeken? “Ik zou Nederland zeker aanraden. Het heeft een stabiele economie en er heerst een mentaliteit van gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusiviteit.”

Begeleiding door AB Werkt

“Persoonlijk zou ik ook zeker AB Werkt aanraden aan vrienden en kennissen. Als internationale medewerker krijg je een eigen contactpersoon, een hospitality medewerker. Mijn contact en de communicatie met het bureau verloopt goed, alhoewel er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering blijft. AB Werkt is echt een serieus uitzendbureau, met de focus op groei en ambitie. Zo heb ik bijvoorbeeld naast mijn werk via hen een cursus Nederlands kunnen doen.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden