Kunnen, willen en durven veranderen

artikel

We zitten in een bijzondere tijd. Hoe bijzonder deze tijd is zullen we waarschijnlijk pas achteraf kunnen zeggen. Er komen vaker zaken op je pad waar jij als individu mee te maken krijgt. Er gebeurt iets in je persoonlijke omgeving en daar moet je iets mee. Dat kan natuurlijk ook zakelijk. Bijvoorbeeld binnen je eigen bedrijf of sector gebeurt iets wat je niet hebt zien aankomen. Of waar je zeker iets mee moet. Om het dichtbij AB Werkt te houden een voorbeeld dat werkgevers en werknemers raakt: de invoering van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans).

In deze wet zijn veel spelregels opgesteld waar wij aan moeten voldoen. Dat geldt voor zowel werknemers, werkgevers als AB Werkt. Om op 1 januari 2020 aan die wet te kunnen voldoen hebben we een half jaar de tijd gekregen om de zaken te organiseren. Dat was voor veel mensen ingrijpend. Zeker ook voor AB Werkt omdat wij juist zorgen voor invulling van flexibele arbeid op de bedrijven en voor goed werkgeverschap richting onze werknemers.

We kregen een aankondiging van wat er ging veranderen en moesten hiervoor een gedeelte van onze werkwijzen en organisatie aanpassen. We hadden maar kort de tijd om hier over na te denken. Tegelijkertijd draait de rest van de wereld gewoon door. Dat zie je wel vaker. Er komt iets op je pad, je komt in actie om te kunnen anticiperen en op het moment dat je opkijkt blijkt dat de wereld echt niet stil heeft gestaan en dat de  mensen gewoon verder zijn gegaan.

Dat is met COVID-19 wel anders. Wereldwijd hebben we met zijn allen letterlijk en figuurlijk stil gestaan. Dat is ongekend. Modellen die kunnen voorspellen hoe de toekomst er uit komt te zien, zijn er niet. Bijna dagelijks veranderen de uitgangspunten. Heel de wereld heeft er mee te maken. Wie had dat ooit kunnen denken of durven voorspellen?

Bij een crisis van zo’n omvang zit er maar één ding op. Mouwen opstropen en op zoek naar de mogelijkheden. Iets wat AB Werkt vaker heeft gedaan en daarmee veel klanten en leden heeft geholpen. Ik durf wel te zeggen dat dit ons afgelopen half jaar ook weer goed is gelukt en wij, samen met onze klanten en medewerkers, steeds goed konden reageren op de veranderende omstandigheden.

Als je het mij vraagt, dan zitten we midden in “a life changing experience”. Het toverwoord is dan: “VERANDEREN”. Kunnen, durven en willen veranderen. Aanpassen aan het nieuwe nu. Want wat in het verleden goed was of goed werkte, kan in de toekomst onvoldoende zijn. Dat geldt nu meer dan ooit. Wij als AB Werkt staan voor jullie klaar om samen te kijken naar de toekomst, hier op te anticiperen en er samen weer het beste van te maken.

Ferry Beks
Regiomanager

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden